BIBLIOTECA

 

Aquesta és la relació ‒per ordre alfabètic‒ dels llibres i d'altres publicacions de tema gastronòmic que el Club posa a la vostra disposició:

 

7 SABROSAS RECETAS 7

Receptes realitzades amb 7 vinagres de Borges seleccionats

 

22 RECETAS CON FABAS

Editat pel seu Consell Regulador de Denominació Específica

 

30 RECEPTES PER GAUDIR DE LES CARNS (amb molt de gust!)

Receptari editat per J.Sabaté

 

50 RECETAS PARA DISFRUTAR EL VINO

50 personatges de prestigi (periodistes, actors, cuiners, esportistes, etc.) ens presenten la seva proposta

 

100 COSES QUE CAL SABER DELS VINS

Àngel García Petit

 

100 PLATS INDISPENSABLES DE LA CUINA CATALANA. De la cuina de les àvies als germans Roca

Jaume Fàbrega

 

100 RECETAS DE CANALONES

Receptari editat per El Pavo, amb article de Néstor Luján (Pequeña historia de los canalones)

 

125 NUEVAS RECETAS PARA PREPARAR PESCADOS Y MARISCOS

G. Bernard de Ferrer

 

200 PLATS CASOLANS DE CUINA CATALANA

Recull de receptes populars, per Antoni R. Dalmau

 

500 RECEPTES DE PASTA ITALIANA

Pep Nogué (pròleg)

 

A LA RECERCA D'UNA CUINA TERRASSENCA

Pere Verdaguer

 

ABC... DEL FRÍO

Asociación de Aplicaciones de la Electricidad

 

AL VOSTRE GUST

Tana Collados  -  Àgata Olivella

 

ALCACHOFA DE BENICARLÓ. El privilegio del sabor

Receptari editat pel seu Consell Regulador de la Denominació d'Origen

 

ALTA COCINA DE LA DIETA ATLÁNTICA  (tomo II)

Receptari editat per Cuca

 

BARCELONA, UN MUNDO DE COCINAS

Isabel Acevedo

 

BUITONI FRESCO

Receptari

 

CALENDARI LLAMINER

Francesc Parcerisas (text)  -  Xavier Canal (receptes)

 

CARTES I CARTERS. Una història del correu postal a Barcelona

Antonio Aguilar

 

CATALUNYA PAÍS DE VINS

Ricard Regàs (coordinació)

 

CAVIAR

Opuscle editat per un organisme d'Azerbaijan i receptari d'Eurocaviar

 

CERVEZA. Pensamientos, palabras y recetas

Maurizio Meastrelli  -  Marco Pozzali

 

COCINAR CON CERVEZA

Receptari patrocinat per San Miguel

 

COCINE CON ESPUÑA. Libro de recetas

 

COMA BIEN Y CONSÉRVESE SANO

Ancel i Margaret Keys

 

COMIDAS DE CAMPO Y PARA EXCURSIONISTAS. Las mejores recetas para prepararlas

G. Bernard de Ferrer

 

CONSERVAS DE PESCADO

Opuscle amb receptes editat pel FROM

 

CORBERÓ. Recetario de cocina

 

CUINA AMB DENOMINACIÓ D'ORIGEN

Pep Nogué

 

CUINA I CUINERS A LA CORONA D'ARAGÓ I CATALUNYA. Un capítol oblidat de la nostra història

Volum I. Èpoques pretèrites

Josep Garcia i Fortuny

 

CUINA I VINS DE CATALUNYA. Recull de restaurants, fondes i cases de menjars

Josep Vilella i Llirinós (coordinació)

 

CUINA PALLARESA

Mestresses de casa coordinades pel Centre d'Estudis del Pallars

 

DALÍCIES. A taula amb Salvador Dalí

Jaume Fàbrega

 

DE LA TERRA AL REBOST. Un passeig gastronòmic per la província de Barcelona

Tana Collados (direcció de continguts)

 

DEL MERCAT A LA TAULA. 120 receptes dels clients i les clientes dels mercats de la província de Barcelona

Editat per la Diputació de Barcelona

 

DESCOBRIM LA QUALITAT DELS PRODUCTES CATALANS. La nostra dieta mediterrània

Editat per la Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

 

DESCOBRIU LA PASTA  /  DESCUBRA LA PASTA

Receptaris editats per Pastas Gallo

 

DIOSES EN EL DESEMPLEO

Josep M. Villagrasa

 

DOTZE RECEPTES AMB PEIX FRESC DE L'ESCALA

Opuscle editat per la Confraria de Pescadors de L'Escala

 

EL ACEITE DE OLIVA EN LA COCINA MEDITERRÁNEA

Receptari finançat per la Comunitat Europea

 

EL DOBLE DE BUENO, EN LA MITAD DE TIEMPO

Receptari editat per Magefesa

 

EL LIBRITO DEL AMANTE DE LA MIEL

Mavis Budd

 

EL MENÚ DE CADA DÍA

Karlos Arguiñano

 

EL QUE CAL SABER DEL PA ...i mai t'havien explicat

Magda Carlas

 

EL RECEPTARI. L'ART DE CUINAR I RECICLAR

Editat per l'Ajuntament de Barcelona

 

EL VI NEIX A LA VINYA. Una visió pràctica i integral del món del vi

Màrius Fuertes i Mateu

 

ELS AUTÈNTICS SABORS DEL FORMATGE ESPANYOL

Opuscle editat pel Consorcio de los Quesos Tradicionales de España

 

ELS EMBOTITS A CATALUNYA. Una tradició, un art, una indústria

Llorenç Torrado

 

ELS MILLORS PLATS DE L'ÀVIA REMEI. Trucs i recomanacions

Remei Ribas Aguilera

 

ELS VINS DE LA TEVA VIDA

Meritxell Falgueras

 

ENTREPANS I TASTETS. 80 elaboracions dolces i salades

Jaume Urgellés

 

FRUTAS Y CONSERVAS. Las 125 mejores recetas para prepararlas

G. Bernard de Ferrer

 

GRAN ENCICLOPEDIA DE LA COCINA

Carlo Santi  -  Rosino Brera

 

GUIA DE BOLETS. LES 100 MILLORS RECEPTES

Receptari editat per l'Avui

 

GUIA PRÀCTICA PER AL CONSUM DE PEIX

Editada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya

 

HAGA MARAVILLAS CON EL PURÉ DE PATATAS

Receptari editat per Maggi

 

HERBES A LA CARTA. Receptes de cuina silvestre

Montserrat Enrich  -  Elisenda Carballido

 

ICTIONÍMIA. Els noms dels peixos del mar Català

Domènec Lloris  -  Sergi Meseguer  -  Lourdes Porta

 

L'ÀVIA REMEI TALLA EL BACALLÀ

Remei Ribas Aguilera

 

LA COCINA POPULAR CATALANA

Receptari patrocinat per Jorba Preciados

 

LA COCINA REGIONAL (sic) CATALANA. Las mejores y más típicas recetas

Isabel de Trévis

 

LA CUINA DE L'ARRÒS DE PALS

Pep Nogué i Puigvert

 

LA CUINA DE L'ÀVIA REMEI

Remei Ribas

 

LA CUINA DEL 1714. HISTÒRIA I RECEPTES

Jaume Fàbrega

 

LA CUINA MÉS SENZILLA D'UNA DONA DEL TERRÒS

Josep Gironès Descarrega

 

LA CUINA MODERNISTA

Jaume Fàbrega

 

LA NARANJA. Recetas caseras.- 1: postres

Editat per l'Ajuntament de Carcaixent

 

LA NATA. Platos de siempre con una deliciosa diferencia

Receptari de La Lechera

 

LA NOSTRA CUINA. Una mirada actual a les receptes catalanes de sempre.

Santi Santamaria 

- Arrossos

- Cuina de l'hort

- Peixos

- Amanides

- Ous i truites

- Pasta

- Closques i altres fruits del mar

- Sopes i cremes

- Pollastre i altres aus

- Aperitius i tapes

- Vedella i bou

- Llegums

- Pastissos, coques i altres dolços

- Carn de porc

- Xocolata

- Xai

- Bolets i cargols

- Salses, vinagretes i altres amaniments

- Guisats i picades

- Plats amb fruites

- Conill

- Esqueixades i altres plats en cru

- Bacallà

- De la cuina antiga a la del futur

 

LA NOSTRA CUINA. Comarca a comarca

Miquel Sen  -  Joan Vinyoli

 

LA NUEVA COCINA (Manual de...):

- ENSALADAS. Contrastes integrados

  Paula Casanovas - Mercè NavarroJosep Maria BoixFerran Adrià

- VERDURAS Y HORTALIZAS. Sanas y sabrosas

  Carme RuscalledaPaco GuzmánPaula CasanovasFerran Adrià

- PASTA. Tejidos de harina

  Ferran AdriàCarles GaigPaco GuzmánMiguel Sánchez Romera

- CERDO. El tótem de la despensa

  Ferran AdriàCarles GaigCarme RuscalledaFlip Planas

- ARROZ. Síntesis de sabores

  Quim MarquèsCarles GaigCarme RuscalledaNandu Jubany

- SETAS. El bosque en la boca

  Carles GaigPaco GuzmánMarc GasconsJosep Maria Boix

- BACALAO. Pescado resucitado

  Mercè NavarroMarc GasconsJosep Maria BoixSergi Arola

- CARNES. Texturas suculentas

  Sergi ArolaNandu JubanyMiguel Sánchez RomeraFlip Planas

- POSTRES. Final feliz

  Sergi ArolaJordi ButrónFerran Adrià

- SUQUETS Y CAZUELAS. A fuego lento

  Nandu JubanyQuim MarquèsMiguel Sánchez RomeraJoan Roca

- PESCADOS. Bocados de mar

  Ferran AdriàFlip PlanasPaula CasanovasJoan Roca

- SOPAS. Esencias líquidas

  Paula CasanovasCarme RuscalledaFerran AdriàJoan Roca

 

LA NUEVA COCINA...

... con Garbo (fitxes col·leccionables)

 

LA RIERA. Les tapes de la Barra del Port

Oriol Carrió  -  Marc Serra

 

LAS 69 RECETAS MÁS AFRODISÍACAS DE LA COCINA VEGETARIANA

Ma. Pilar Ibern * Gavina

 

LAS ENSALADAS. Las 125 mejores recetas para prepararlas

G. Bernard de Ferrer

 

LES ESPÈCIES. 80 receptes d'aquí i de tot arreu

Núria Duran  -  Teresa Correig  -  Mònica Pascual

 

LES RECEPTES DE SEMPRONIANA

Ada Parellada

 

LIBRO DE COCINA PARA EL AMA DE CASA

G. Bernard de Ferrer, Mary D. Nebot, Isabel de Trevis i Ana Maria Calera (nominada pel Club Gourmet Barcelonina de l'Any 1993)

 

LOS ENTREMESES. Las 125 mejores recetas para prepararlos

G. Bernard de Ferrer

 

MEDITERRANEAN. Cooking with olive oil

Receptari editat per l'International Olive Oil Council

 

MENÚS 2

Receptari del Centre Culinari de Gallina Blanca

 

MOMENTOS NESCAFÉ

Receptari

 

PEIX I MARISC DE VILANOVA. Receptes dels pescadors de la platja de Vilanova i la Geltrú

Receptari editat per la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú

 

PERNIL CUIT, El llibre del...  +  Receptari

Varis autors (editat per Xarcuteria La Selva)

 

PLATOS FRÍOS. Las 125 mejores recetas para prepararlos

G. Bernard de Ferrer

 

POR AQUÍ, LA BUENA COCINA

Françoise Bernard

 

POSI'M VEDELLA

Llorenç Torrado (direcció)  -  Eulàlia Fargas (documentació)

 

POSTRES TODO EL AÑO

Receptari editat per Hero

 

PRESUMEIX DE VINS EN 7 DIES

Meritxell Falgueras

 

QUÈ CAL SABER (col·lecció d'opuscles editats per l'Institut Català de Consum):

- L'arròs

- La carn

- Els congelats

- La fruita fresca

- La fruita seca

- Les hortalises

- El iogurt

- La llet

- La maionesa

- La mantega

- La margarina

- Els olis comestibles

- Els ous

- Especejament d'oví

- Les pastes alimentoses

- El peix

- El pollastre

- Especejament de porcí

- El vi i el cava

 

REBOSTERIA I PASTES TÍPIQUES

Receptari editat per l'Avui

 

RECETARIO

Josep Palau i Vila

 

RECETARIO DE COCINA

Editat per Riera-Marsà

 

REPOSTERÍA. DULCES, PASTELES Y POSTRES DE TODO EL MUNDO

 

RIBERA D'EBRE  –  TERRA ALTA  (Guies gastronòmiques de Catalunya)

Josep Garcia  -  Didier Guerin  -  Salvador Miralles  -  Jordi Navarro

 

SABOR Y CREATIVIDAD. Recetario a la SAL

Editat per Sal Costa

 

SABORES Y TRADICIONES DE TOSCANA

Receptari de la Unione Regionale Cuochi Toscani

 

SETMANA DE LA CUINA ELÈCTRICA DE NADAL  (3 volums)

SETMANA DE LA CUINA ELÈCTRICA DE PRIMAVERA  (3 volums)

Receptaris editats per FECSA

 

SÓLO CAFÉ

Monogràfic a cura del Fórum Cultural del Café

 

SUGERENCIAS CON CASTAÑAS

Receptari editat per Cuevas y Cia., d'Ourense

 

TAPIAS VARIADES. Les receptes dels oients d'El suplement de Catalunya Ràdio

Pere Tapias

 

TURRODELIA COOKBOOK. Receptari del primer torró untuós del Món

Ana Riera Espi

 

 

I un llarg etcètera format per:

- receptes i més receptes, aparegudes en tota mena de publicacions i que s'han anat recollint.

- dossiers de les xerrades gastronòmiques prèvies a la aparició de la pàgina web (on ara ja es disposa de ressenyes).

articles sobre productes alimentaris amb D.O. o I.G.P.

- cròniques de restaurants.

- fullets de fires i festes gastronòmiques d'arreu del territori.

Si en teniu cap interès, us podem facilitar-hi l'accés per tal que remeneu i trieu.

 

 

 

Notes:

- Lògicament, aquest servei incorpora el Fons Roser Font (vegeu article).

- Edicions Cossetània ha contribuït generosament amb exemplars del seu ampli catàleg.

- No és un llistat tancat, doncs s'aniran afegint les noves adquisicions.

- Per disposar-ne només cal que us adreceu (per qualsevol mitjà) al Club. Estarem encantats de poder fer quantes més cessions
  temporals millor.

- Si teniu a bé fer alguna donació, contacteu tanmateix amb nosaltres i l'estudiarem amb tota l'atenció i l'agraïment que es mereix.

 

 

NOTA FINAL:

En virtut de la gairebé nul·la utilització d'aquest servei, s'ha decidit suprimir-lo.

El material que en formava part va ser distribuït en la tómbola corresponent a l'Acte d'investidura del Gourmet Barceloní del 2019.

Facebook