Gourmet Barcelonina del 2011: acte d'investidura

Gourmet 2011 46 347x260

MARTA FERRUSOLA I LLADÓS, Gourmet Barcelonina de l'Any 2011.                     En el marc de la commemoració del XLIIè Aniversari del CLUB, es va organitzar, en els salons de l'Hotel Avenida Palace, un sopar el dimarts dia 21 de Juny.

Durant aquesta vetllada es va dur a terme l'acte d'investidura de la Gourmet Barcelonina de l'Any 2011, que, tal i com ja es va anunciar oportunament, va resultar elegida per votació dels nostres socis Na MARTA FERRUSOLA i LLADÓS, amb motiu de la seva destacada rellevància social.

Gourmet 2011 07 550x412

 

Val a dir que l'assistència de socis i simpatitzants va millorar respecte de l'any anterior, però diverses circumstàncies adverses -principalment, però no tan sols, les acaballes del curs escolar- feren que altrament no fos tan nombrosa com esperàvem.

Així doncs, aquest és un aspecte en el que ens cal afinar més.

 

La recepció a l'avantsala del menjador (amb l'exquisit aperitiu inclòs) fou el moment dels retrobaments i de les cordials salutacions.

En aquest ambient de companyonia s'hi va afegir amb tota naturalitat la senyora MARTA FERRUSOLA tant aviat com va arribar.

 

 

Seguint l'ordre del programa tocava sopar. I ben de gust que sopàrem. El menú triat per a l'ocasió va demostrar ser tot un encert:  saborós, gens farragós i amb la seva porció d'originalitat per sorprendre els nostres curiosos paladars.

Gourmet 2011 40 550x412

 

Havent sopat, i abans d'entrar de ple en els actes previstos pel reconeixement del títol de Gourmet, es va tenir un sentit record per En MIQUEL MERCADAL, l'estimat membre de la Junta que habitualment s'ocupava d'organitzar aquesta activitat i que ens va deixar el passat 30 de Març.

I llavors sí, el Secretari va procedir a la lectura de l'acta de la Junta Extraordinària celebrada el passat 5 d'Abril, amb l'únic punt de l'Elecció del Gourmet. Tot seguit, el nostre President, En JOAN ROVIRA, va fer la corresponent glossa de mèrits i presentació de la nova guardonada. Podeu llegir-ne la transcripció completa més avall.


Els moments de l'imposició de la medalla i de l'entrega de la placa d'honor tingueren el punt d'emoció pertinent, subratllat pels càlids aplaudiments dels presents.

Gourmet 2011 46 1100x825

Gourmet 2011 48 700x525Gourmet 2011 55 700x525

 

 

 

 

El parlament d'agraïment per part de la senyora MARTA FERRUSOLA ens va arribar molt endins, perquè va demostrar conèixer el Club, tant els seus orígens com la seva història més recent i les activitats que venim desenvolupant.

Ens va encoratjar a seguir en aquesta línia d'amor al país i a la nostra cultura... la gastronòmica també, és clar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El darrer acte previst era la tradicional tómbola d'obsequis entre els assistents.


Però abans de començar-lo encara teníem reservada una petita sorpresa per a la nostra homenatjada; es tractava de fer-li arribar un llibre (el de més recent publicació) de la nostra amiga ÀVIA REMEI, dedicat per l'autora.

Com és lògic, la senyora MARTA FERRUSOLA ens va encarregar de fer el camí de tornada amb la seva més sincera gratitud, cosa que vàrem fer l'endemà mateix.

 

 


I la tómbola. Normalment es diu allò d'una “simpàtica tómbola”, però enguany hem de parlar, sense embuts, d'una “generosa -molt generosa- tómbola”. Aquesta és la llista (per ordre alfabètic) de les empreses col·laboradores, amb detall d'allò que ens aportaren, la qual cosa ens estalvia més comentaris:

Hotel Alga tómbola 353x500

- CASA DARÍO:  dos menús degustació en aquesta reputada marisqueria.

- CASA LEOPOLDO:  menú especial dinar/sopar per a dues persones en aquest emblemàtic
  restaurant.

- CELLER DE GELIDA:  cava brut reserva seleccionat del propi celler.

- CERVESES MORITZ:  material promocional i packs de cervesa.

- COCA-COLA:  material promocional.

- DANONE:  lots de productes (com ara Actimel).

- GRUP DAMM:  material promocional.

- HEINEKEN:  material promocional.

- HOTEL ALGA (Novara Hotels), de Calella de Palafrugell:  estada de tres nits en mitja pensió.

- INSÍGNIES I MEDALLES PUJOL:  manufactures de la seva refinada producció.

- JANÉ VENTURA:  estoigs de Cava Brut Nature Reserva de la Música.

- PARAMI:  fruits secs i xocolates.

- PINORD:  el seu afamat Moscatell Àmfora.

- RUSTIC RESTAURANT:  menú per a dues persones en el restaurant de l'emergent xef
  (i amic nostre) Virgilio Contero.

Des d'aquest fòrum volem donar les gràcies públicament a tots ells, així com ja ho hem fet particularment i individual.

Gourmet 2011 70 550x412

 

 

 

I no seríem justos si no destaquéssim el fet que la senyora MARTA FERRUSOLA s'hi va estar fins el final amb nosaltres (va ser ella mateixa la mà innocent que tragué tots els números de la tómbola), compartint converses i fotografies pel record.

 

 

Mostra del bon regust que va deixar aquest acte entre tots els assistents és que ja es començaven a fer plans pel Gourmet de l'any vinent:  que si propostes de candidats, que si suggeriments de dates, etcètera. No dubtem que el Club seguirà commemorant aniversaris amb la millor brillantor possible.

 

 

GLOSSA DE MÈRITS I PRESENTACIÓ DE LA GUARDONADA.-

Molt ens plau presentar-vos a la Gourmet Barcelonina de l'Any 2011 en la persona de Na MARTA FERRUSOLA i LLADÓS, que fou nomenada per majoria a la Junta Directiva Extraordinària del dimarts dia 5 d'Abril. Fa temps que la seva figura era proposada per aquesta elecció. A la fi fou elegida.

Jo diria que la seva trajectòria com a primera dama que fou del nostre President JORDI PUJOL, i de tot Catalunya, serveix com a model de dona íntegra i d'una gran personalitat en el context del nostre país.

S'incorpora a la llarga llista de Gourmets que des de 1970 han estat elegits, i l'honora amb la seva figura, plena d'esdeveniments i fets que no han passat desapercebuts pels membres del Club, que veuen en ella una personalitat que encaixa perfectament en el que pensem ha de ser la persona elegida com a Gourmet d'enguany.

Rep, MARTA, aquest guardó, molt merescut i que tots celebrem en aquesta Diada referent pel nostre Club.


                                                                                                             JOAN  ROVIRA i CHAMBÓ
                                                                                                             President del CLUB DE LA BONA TAULA

Facebook