Gourmet Barceloní del 2019: acte d'investidura

Toni Falgueras 0 347x195 TONI FALGUERAS, Gourmet Barceloní de l'Any 2019.                                                   

 


Cal recordar que “l'elecció del Gourmet Barceloní de l'Any s'instituí l'any 1970 per commemorar el primer aniversari de la fundació del Club” (vegeu-ho a Gourmets Barcelonins nomenats pel Club). I enguany hem tingut el goig d'arribar al Cinquantenari i celebrar-lo sense estar-nos de res, al llarg de tot el curs, però sobretot amb el Sopar del Cinquantenari el mateix dia 7 de Març.

Això no exclou ‒ans al contrari‒ que tornem a clausurar el curs tal i com tenim per tradició de fa anys, amb l'Acte d'Investidura del Gourmet Barceloní de l'Any, que esdevindrà ‒una vegada més‒ un acte institucional de rellevància i que hem preparat amb tota la il·lusió.

Toni Falgueras 550x402

 

Qui rebrà el nostre reconeixement aquest 2019 serà (tal i com s'anuncià dies enrere a Gourmet Barceloní del 2019:  elecció) en TONI FALGUERAS PUJOL, propietari (quarta generació) del Celler de Gelida, per tota una vida dedicada a difondre la cultura del vi i els destil·lats i pel seu esperit innovador, reconegut arreu del Món.


El Celler de Gelida (a Sants, al c/ Vallespir,65) ha passat de pares a fills des del 1895. De sempre ‒i arreu‒ el vi es venia a granel i s'hi feien les característiques barreges; però el nostre flamant Gourmet va orientar el negoci cap el vi embotellat ja a les acaballes dels '70.

En TONI FALGUERAS és persona reputada i respectada. És confrare d'honor de la Confraria del Cava, membre del Gremi de Santa Marta, fundador (i actual President) de Mestres Cellerers de Catalunya (entitat organitzadora de la nostra Festa del Vi Novell), membre fundador de la Associació Catalana de Sumillers, membre del Serenísimo Capítulo del Vino, membre del Cercle de Tastadors, fins i tot té la Medalla del Mèrit Agrícola de França... i probablement ens deixem més coses.

Alguns reconeixements (merescuts) que ens consten:  premi Tastum 2010 del Fòrum Agroalimentari de Catalunya, premi 2017 de l'Associació Catalana de Sumillers per la seva trajectòria, millor botiga de vins als International Wine Challenge 2018, jurat del Concurs Internacional de Garnatxes del Món 2018, premi 2019 de la Unió de Licoristes de Catalunya tanmateix per la seva trajectòria.

Però estem totalment segurs que d'allò de que més cofoi és sent, a l'ensems de na MARIA FEBRER (la seva esposa i gran col·laboradora), és dels seus fills:  la nostra amiga MERITXELL, sumiller i periodista, i en FERRAN, advocat i present i futur del negoci familiar.

Hotel Condes de Barcelona Salón Burdeos 550x337

 

El Programa començarà a les 21 hores, amb la Salutació i benvinguda, recepció als assistents amb l'oferiment d'una copa de cava (cortesia de l'hotel). Aquests moments de socialització s'allargaran fins les 21:30 h., quan passarem a l'ampli “Salón Burdeos”, disposat per a l'ocasió.


El Sopar consistirà en...

- un aperitiu a taula, amb

  · pernil ibèric, pa amb tomàquet

  · formatges artesans d'autor amb contrastos

  · foie mi-cuit amb torrades

  · calamars frescos a l'andalusa

  · croquetes casolanes

  · cloïsses amb salsa verda

- el plat principal serà una espatlla de xai confitada i lacada, cremós de patata i mantega

- i a les postres ens serviran un pastís de llimona amb base de galeta cruixent

El celler:

- Freyé (D.O. Penedès)

- Marqués de Gelida Selecció (D.O. Penedès)

- Aigües minerals

- Cava Juvé & Camps Cinta Púrpura

- Cafès

 

Tot seguit arribarà el moment protocol·lari. Aquesta és la relació d'actes previstos per l'investidura amb el títol de Gourmet Barceloní de l'Any 2019 a en TONI FALGUERAS PUJOL:

- Lectura de l'acta de la Junta Extraordinària celebrada el 4 d'Abril de 2019 amb motiu de l'elecció.

- Presentació i exposició de mèrits del guardonat.

- Lliurament de la Medalla i Placa d'Honor.

- Parlament del nou Gourmet.

 

Tot plegat ho durem a terme en un nou (nou pel que fa al Club) escenari, en l'Hotel Condes de Barcelona, que ens ofereix una ubicació privilegiada (*) i uns espais singulars que ens han portat a considerar-lo com el marc ideal pel nostre esdeveniment. Val a dir que ocupa un palauet del segle XIX ‒la Casa Daurella‒, rehabilitat i ampliat amb el màxim rigor arquitectònic.

Destaquem que la seva oferta gastronòmica està assessorada per Martín Berasategui, un dels màxims exponents de la cuina contemporània nacional i internacional, reconegut arreu (atresora fins a 10 estrelles Michelin). El nostre àpat serà elaborat pels prestigiosos xefs Carlos Fernández (propulsor del moviment foodie) i Alfonso Leiva (finalista del concurs Cocinero del Año que organitza la fira Alimentaria).

 

El fi de festa serà la tradicional i simpàtica Tómbola, sorteig d'obsequis que ens hauran donat entitats i empreses col·laboradores d'aquest acte.

Aquesta és la relació provisional de les empreses i entitats col·laboradores (per ordre alfabètic) d'aquest any:

- A GAUDIR:  àpat per a quatre (4!) persones en aquest experimentat restaurant d'inspiració portuguesa.

- CASA DARÍO:  menú 50 aniversario per a dues persones en aquesta reputada marisqueria.

- CENTRE CÍVIC CASA GOLFERICHS:  a escollir entre un taller cultural o un itinerari.

- COLLVERD:  productes derivats de l'ànec, qualitat gourmet.

- COSSETÀNIA EDICIONS:  llibres (de temàtica gastronòmica) del seu complet catàleg.

- D.O. SANTA CATERINA:  tiquets pels seus celebrats tasts i maridatges de vins i productes de mercat.

- G B FOODS:  lots de productes de la seva coneguda marca GALLINA BLANCA.

- GRAMONA:  ampolles del seu Cava Imperial Gran Reserva 2013.

- HOTEL ALGA (Novara Hotels), de Calella de Palafrugell:  cap de setmana en mitja pensió per a dues persones.

- HOTEL CONDES DE BARCELONA:  un sopar per a dues persones en la seva terrassa Alaire.

- INSÍGNIES I MEDALLES PUJOL:  manufactures de la seva refinada producció.

- JANÉ VENTURA:  lots del seu Selecció de Vinyes (blanc i negre) més el cava Reserva de la Música d'aquest clàssic celler del Penedès.

- LA PIADINA:  val per a dues persones per degustar aquesta saborosa especialitat italiana.

- OLIS OLIVA (Mercat de Santa Caterina):  lots assortits d'olis, vinagres, sal i altres complements de qualitat gourmet.

- PINORD:  lots Diorama de vins monovarietals, que ens proposen el joc de les aromes.

- RESTAURANT EL TRULL D'EN FRANCESC:  àpat per a dues persones en aquest restaurant de referència a les comarques gironines.

- RESTAURANT LA GAVINA:  menú per a dues persones en aquest contrastat restaurant ubicat al Palau de Mar.

- ROVELLATS:  ampolles del seu cava Brut Nature, mida magnum.

- TORRES:  lots d'ampolles del seu Bellaterra (D.O. Penedès).

Quin goig! El nostre agraïment més sincer a totes elles.

Tothom marxarà amb el seu regal. Tothom marxarà content. Serà una nit per recordar, no en dubteu.

 

Recordeu-ho, serà el 19 de Juny, dimecres, a les 21 hores. El preu acordat és de 60 euros per persona.

L'inscripció es tancarà el divendres anterior (dia 14) i es formalitzarà mitjançant l'ingrés a qualsevol oficina de CaixaBank, a favor del Club de la Bona Taula, compte número ES95 2100 3203 2722 0049 6182. Feu constar el vostre nom.

 

 

* Passeig de Gràcia, 73-75 (xamfrà c/ Mallorca).
   Telèfon (per qualsevol incidència):  93 445 00 00.
   Metro:  Passeig de Gràcia (L3, L2 i L4) o Diagonal (L3 i L5).
   Bus núms. 7 ‒ 22 ‒ 24 ‒ H10 ‒ V15.
   Aparcament:  SABA Gracia III (Pg. Gràcia, 60 ó 84).

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook