Taller gastronòmic: conserves de la Ria d'Arousa

Conserves 0 347x163 Exquisideses pel paladar.                                                                                                          

 


Aprofitant la bona relació establerta amb el propietari del restaurant A Gaudir* (aquest any La cuina del bacallà i abans ‒també dins del mateix curs‒ el Taller gastronòmic:  el pernil ibèric), hem programat un nou taller gastronòmic en la seva acollidora sala, que pensem serà d'interès.

Conserves 1 550x412

 

La Ria d'Arousa forma part de les Rías Baixas, sent-ne la més gran de les ries gallegues (la més fonda i la més ampla, tot i que la de Vigo és més llarga). Amb un litoral sinuós i retallat, conté diverses illes i illots (Arousa, Cortegada, Sálvora, A Toxa ‒amb el seu famós balneari i hotels‒) i les poblacions més importants són Ribeira, A Pobra do Caramiñal, Boiro, Rianxo, Vilagarcía, Vilanova, Cambados i O Grove, totes elles amb fortes reminiscències mariscadores.

La tradició diu que per aquesta ria (i pel riu Ulla amunt) va ser per on varen arribar les despulles de l'apòstol Sant Jaume el Major, després del seu martiri a Jerusalem l'any 44, abans de quedar dipositades a Compostel·la.

Aquí no entrarem a valorar les seves platges ni el cultiu de la vinya o els productes de l'hort, en aquest article toca centrar-nos en els musclos cultivats en vivers flotants (muscleres) o les cloïsses i escopinyes en extensos bancs de sorra... un paradís pel bon paladar! Les seves característiques geogràfiques propicien una elevada producció de fitoplàncton que facilita la seva famosa riquesa marina.

Conserves 2 300x762

 

I al rovell de l'ou d'aquest fantàstic escenari (a la mateixa Illa d'Arousa) tenim a Conservas Areoso, un projecte familiar iniciat l'any 1984 amb la depuració i comercialització de marisc fresc. Ja el 1992 ampliaren la seva activitat amb la producció de musclos frescs en les seves pròpies muscleres (cosa que garanteix el millor producte i en el millor moment) i, posteriorment, varen donar un nou pas en crear la fàbrica de conserves.

A la fàbrica de Conservas Areoso només entra producte de primera qualitat i d'origen natural i el treballen de manera artesanal, amb personal altament qualificat que el mima, cosa que fa que ens arribi en òptimes condicions. Disposen del certificat ISO-22000.

 

Ens farà els honors Na Ma. JOSÉ GONZÁLEZ, qui ens ha proposat una degustació comentada de cloïsses, escopinyes, navalles en oli d'oliva, musclos, vieires al natural, sardineta i ventresca.

Tot plegat anirà maridat amb un cava rosat (100% pinot noir).

 

 

Estem convençuts que serà una experiència enriquidora, una ocasió que hem d'aprofitar.

 

Serà el 6 de Juny, dijous, a les 19 hores. El preu acordat és de 35 euros per a soci, 37 euros per a cònjuge i 40 euros per a no soci.

 

L'inscripció es tancarà el divendres anterior (dia 31 de Maig) i es formalitzarà mitjançant l'ingrés a qualsevol oficina de CaixaBank, a favor del Club de la Bona Taula, compte número ES95 2100 3203 2722 0049 6182. Feu constar el vostre nom.

 

 

 

* C/ Aragó, 111 (entre els carrers de Viladomat i Calàbria).
   Telèfon:  93 226 25 77.
   Metro:  Rocafort (L1).
   Bus núms. 109 ‒ H10 ‒ V9.
   Aparcament:  Amores (c/ Aragó, 78-80 ‒just davant‒).

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook