L'orxata, refresc tradicional de la Mediterrània

Orxata 347x186 A càrrec de SEVERINO CORTÉS, de La Valenciana,
orxateria centenària de Barcelona.
                                                                                       

 


Continuem amb la voluntat de potenciar les nostres XXI JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA a propòsit de l'any del Cinquantenari de la fundació del Club (7/03/1969).

Orxata i gelats 24 550x412


I per això hem tornat a comptar amb l'amic SEVERINO CORTÉS, qui ja va venir aquí a Golferichs amb motiu del centenari de La Valenciana (La vida és dolça, 8/02/2011) i ens deixà un record inesborrable. Fins i tot ens vàrem atrevir a demanar-li un taller gastronòmic anys més tard (Taller gastronòmic: orxata i gelats, 28/04/2015), el qual va resultar una experiència de molt profit.

En aquesta ocasió li hem proposat que ens parli de l'orxata, refresc tradicional de la Mediterrània:  història, ingredients, nutrients... En SEVE és un reputat especialista, no debades La Valenciana sempre és present en els llistats de les millors orxateries de Barcelona.


Però a La Valenciana, com dèiem en la ressenya de la xerrada de fa vuit anys, no només despatxen orxata. Entre d'altres especialitats (pastisseria, torrons, creps dolços i salats, entrepans, canapès...) volem destacar els seus tanmateix tradicionals gelats. Amb l'estiu a tocar tots comencem a recordar-nos d'aquesta menja (que, d'altra banda, tenim tot l'any a disposició), cosa curiosa perquè a països de climatologia ben freda (com ara Suècia, Finlàndia o Dinamarca) saben valorar la seva qualitat alimentària i el seu consum per capita és molt superior al de casa nostra.


En acabat gaudirem d'una orxatada com cal!

 

Aquesta xerrada gastronòmica corresponent al mes de Maig serà la penúltima oportunitat per optar a l'àpat per a dues persones en el contrastat Restaurant La Gavina, ubicat des de fa vint-i-cinc anys al Palau de Mar, que sortejarem entre els presents.

Us portem La Valenciana a Golferichs. Teniu una cita. Continuem la commemoració del Cinquantenari i hi esteu convidats!

 

 

Lloc:     Sala d'Actes del Centre Cívic CASA GOLFERICHS
            Gran Via de les Corts Catalanes, 491 (xamfrà c/ Viladomat)

Data:    dimarts, 21 de Maig de 2019

Hora:    18:30 hores

 

ENTRADA LLIURE. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada 15 minuts abans de l'inici de la conferència. Recollida per ordre d'arribada.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook