Sis-cents anys de correu, de l'edat mitjana al segle XXI

Correu 1 347x344 Recorregut amb el qual visitarem alguns espais privilegiats de Barcelona.          

 


Tot i que en l'actualitat l'ús del correu electrònic s'ha fet quotidià entre nosaltres en detriment del correu postal, aquest mitjà tradicional de comunicació ha estat un element a considerar al llarg de la Història. I això és el que ha fet ANTONIO AGUILAR, geògraf i especialista en la història de les comunicacions, que ha creat aquest interessant itinerari d'autor, on es mostren les singularitats del correu a Barcelona.

Correu 2 550x466


Farem un recorregut pels diversos indrets de la ciutat que han estat vinculats amb el servei del correu al llarg dels darrers sis-cents anys. Visitarem alguns espais significatius, com ara la capella d'en Marcús (un privilegi excepcional), el palau de la família Ferran (responsables durant algunes generacions del servei, per encàrrec reial) o l'edifici de Via Laietana (on gaudirem d'una vista de 360º des de dalt de la torre de la dreta).

Mentre ens anem desplaçant, escoltarem com els grans imperis de l'Antiguitat cuidaven aquest aspecte de la comunicació ‒cabdal per a la seva pervivència‒, el funcionament del servei de postes a la Barcelona emmurallada, la creació de la confraria dels troters ‒sota l'advocació de la Mare de Déu de la Guia‒, el perquè del naixement del segell o la prova d'un correu submarí que es va fer al port de Barcelona.

 

Ja veieu que, tot plegat, serà una aprofitada matinal de descoberta... en la nostra línia.

 

Tanmateix ens és inherent arrodonir les nostres activitats amb una bona taula. I en aquesta ocasió l'encaix és perfecte, només ens caldrà encaminar-nos cap el Pas de Sota Muralla per atansar-nos al Palau de Mar, on els amics del Restaurant La Gavina ens oferiran el següent menú:

- per compartir:

  · pa de coca amb tomàquet

La Gavina 550x365

  · amanida d'alvocat i gambes amb taronja i vinagreta de
    mostassa

  · calamars a la romana

  · croquetes de pernil

  · musclos a la marinera

- plat principal, a escollir:

  · paella Parellada o

  · turbot amb puré de carbassa i alls tendres o

  · anyell al forn

- bomba de xocolata amb coulis de maduixa i alfàbrega

- celler:

  · Sumarroca Blanc de Blancs  (D.O. Penedès)

  · Juvé y Camps Viña Escarlata  (D.O. Penedès)

- aigües minerals, cafès i infusions


Satisfacció garantida. Ja ho dèiem mesos enrere (amb motiu de la visita al Parlament de Catalunya + Mercades, artesans i banquers)... i nosaltres no us fallem.

 

La única pega és que les places són limitades (per l'itinerari, no pel restaurant). Així doncs, afanyeu-vos, la inscripció ja és oberta.

 

 

PROGRAMA

  9:45 h.   Trobada a la Plaça d'Urquinaona (davant el Teatre Borràs).*

10:00 h.   Itinerari per sis segles de correu a Barcelona.

14:00 h.   Dinar al Restaurant La Gavina.**

 

 

INSCRIPCIÓ

El preu, tot inclòs, és de 40 euros per a soci, 42 euros per a cònjuge i 45 euros per a no soci.

L'import s’haurà d’ingressar com a més tard el dimarts, 22 de Gener, a qualsevol oficina de CaixaBank, a favor del Club de la Bona Taula, número ES95 2100 3203 2722 0049 6182. Feu constar el vostre nom.

Places limitades.

Els socis tenen un període preferent d'inscripció fins el 14 de Gener.

 

 

 

* Metro:  Urquinaona (L1 i L4)
   Bus núms. 19 ‒ 39 ‒ 45 ‒ 47 ‒ 55 ‒ 62 ‒ D50 ‒ H16 ‒ V15 ‒ V17.
   Aparcament:  Pl. Urquinaona, 11.

** Palau de Mar.
    Telèfon:  93 221 05 95.
    Metro:  Barceloneta (L4).
    Bus núms. 39 ‒ 45 ‒ 59 ‒ D20 ‒ H14 ‒ V13 ‒ V15 ‒ V17.
    Aparcament:  Pl. Pau Vila, 1.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook