Entrevista a JOAN ROVIRA

Eixample Octubre 2009 0 347x357  Entrevista al nostre President, JOAN ROVIRA i CHAMBÓ.                                                

 

Entrevista feta al nostre President, Sr. JOAN ROVIRA i CHAMBÓ, publicada en el número d'Octubre de 2009 de la revista municipal Barcelona Informació, a la seva separata dels Barris de l'Eixample.

 Eixample Octubre 2009 1 1120x1540

El remarcat que es veu a continuació és nostre, a fi de ressaltar un principi bàsic del Club.

Eixample Octubre 2009 2 1120x1540

Aquí teniu la transcripció del texte, per a facilitar-ne la seva lectura:

Jubilar-se i ser-ne el president. Arribar i moldre...
Sí. Jo treballava a Catalana de Gas portant el màrqueting. Un dia, vaig conèixer la gent del club. Ens vam entendre bé i me’n vaig fer soci. Després, em van oferir la possibilitat de ser-ne el president. Així va ser, ara fa 20 anys.
Tot i així, el club va néixer abans, l’any 1969...
Aquell any, diversos maitres d’hotels de la ciutat es van associar. En aquells moments, no podien constituir-se com a associació professional, perquè el règim franquista no ho permetia, i es van inventar la fórmula del club.
El club va néixer amb un caire professional, però actualment quin perfil de gent hi ha?
Tenim mestresses de casa, amants de la bona cuina, restauradors, professionals de la cuina, etc. Tenim gairebé 300 associats de perfils ben diferents, no només de la ciutat sinó d’arreu de Catalunya.
Quines activitats realitzen?
Organitzem jornades amb especialistes gastronòmics, tècnics, fàbricants d’aparells i molts altres professionals relacionats amb el món de la cuina que habitualment realitzem a la Sala Golferichs. Tenim comptabilitzades centenars d’activitats entre les quals també hi ha sortides arreu del país per conèixer caves i fàbriques i empreses alimentàries, per exemple.
I escullen el Gourmet Barceloní de l’Any.
Exacte. Entre les persones que pensem que han destacat en el món gastronòmic, en qualsevol de les seves diverses facetes, realitzem un sopar on s’entrega una placa i una medalla a la persona escollida. Val a dir que entre les persones que han estat distingides s’hi troben Manuel Vázquez Montalbán, Manuel Raventós, Pere Tàpias, Josep Maria Subirachs o Jordi Estadella, entre d’altres.
Amb tanta cultura gastronòmica, a casa és dels que es posa davant dels fogons?
Per què no? Habitualment no, perquè tinc una senyora que cuina molt bé i m’agrada més lloar la seva cuina. Ara bé, cal puntualitzar que nosaltres som el Club de la Bona Taula, no de la bona cuina. A taula, el que vulguis. És important saber agrair un bon plat.
La cuina barcelonina és de bons plats?
La restauració a Barcelona està a la primera línia. Té un gran nivell, perquè és la primera cuina d’Espanya. La restauració barcelonina és molt important en qualitat i diversitat. Tenim cuina mediterrània i de tots els països de món.
Quin plat representaria aquesta cuina barcelonina?
Pel que fa a pastisseria, és evident que cada diada té el seu pastís o producte representatiu, però pel que fa a plats en general seria difícil triar-ne un només. La cuina barcelonina és varietat, una varietat que té molt a veure amb la diversitat social dels seus ciutadans.
Cada cop hi ha més interès per les cuines del món?
Sí, s’han fet diverses xerrades i el pròxim any volem parlar, per exemple, de cuina japonesa i d’altres parts del món, des del sushi fins a la cultura de l’arròs a l’Àfrica, i volem trobar també gent que ens expliqui les diverses cuines del món.
Cada cop hi ha més programes de televisió especialitzats en gastronomia, més llibres, els cuiners són més mediàtics...
Tenim els grans cuiners del món, com el Ferran Adrià, i està clar que quan vénen estrelles com la Carme Ruscalleda o el Christian Escribà la Golferichs està plena a vessar. La gent està molt interessada en la cultura gastronòmica.
40 anys de bona taula. Què significa aquest aniversari?
Fer noves amistats i entrar en el món de la cuina que té un gran reconeixement. La cuina et permet una diversitat de gustos i presentacions a l’entorn d’una bona taula.

Facebook