Breu història del Club
![]() |
El CLUB DE LA BONA TAULA fou fundat el 7 de Març de 1969 per maîtres i professionals de la restauració. |

A l'intentar legalitzar la seva situació com a “Associació” els hi fou denegada la sol·licitud com a tal, ja que aleshores només hi havien els anomenats “Sindicatos Verticales” i els obligaven a constituir-se com a delegació subsidiària de la que hi havia a Madrid, depenent-hi estatutàriament a tot nivell: quotes, activitats, etc.
Reunida la Junta Directiva, i després de donar-hi moltes voltes, inventaren la paraula “Club”, un símil que en aquells moments tenia molta acceptació a entitats esportives i la idea va “colar”.
Foren fins a 230 associats, però passat un temps i ja amb més permissivitat pels canvis polítics i socials del país, es formaren els Gremis de Restauració i altres de paral·lels com els d'Hoteleria, etc. i així fou com anaren minvant en número fins arribar fa uns deu anys a noranta associats.
Veiem un parell de fotografies il·lustratives de les activitats d'aquells anys primerencs:

Una conferència d'un jove MIQUEL A. TORRES RIERA (al seu costat, amatent, En JOAN PALLARÉS, el vicepresident).
Una degustació oferta als salons de l'Hotel Majestic, on s'hi poden reconèixer alguns dels membres destacats del Club d'aleshores.
A partir dels anys '80 va canviar per complet la filosofia inicial del Club, donant entrada a molts aficionats a la gastronomia i amb menys professionals, els quals s'havien anat adherint als distints Gremis creats.
Aquesta evolució va permetre l'entrada de noves idees i plantejaments inèdits, lligats a una major dinàmica en la cultura de la cuina, i als 40 anys de la seva fundació formen el Club vora 300 associats, entre professionals i aficionats de la restauració i hostaleria, mestresses de casa, estudiosos de la nova cuina, seguidors de les dietes i dels aliments per aconseguir una bona salut i, finalment, d'altres que ho veuen com a oci i distracció en la seva vida.