Peix, marisc i bacallà: un regal de l'aigua

Peix marisc i bacallà 347x270  A càrrec de MARIONA QUADRADA.                                                                                          
 
 
 
Presentada pel seu editor, en JORDI FERRER (gerent de Cossetània Edicions), i davant d’una sala ben plena, na MARIONA ens adreçà una conferència centrada en la cuina per la gent, contraposada a la gastronomia elitista tant de moda a dia d’avui.
10 03 2009 1 1100x670Ens destacà la cuina mediterrània, amb una gran varietat de productes i basada en la seva estacionalitat, la qual cosa ens garanteix la seva frescor, amb millor gust i millors preus, enfrontada al concepte de “fast food” que ens aboca a l’obesitat (ara mateix, España és la primera a Europa en obesitat infantil). Tot això ens portà a parlar de la alineació juvenil i de que ens cal una transmissió més acurada dels nostres sentiments i valors tradicionals.
 
 
Pel que fa al llibre de títol homònim d’aquesta sessió, dir que ja fa dos anys que “va rodant”, és a dir, que no té una venda d’impuls, sinó continuada. No és només un llibre de receptes (que també), sinó que reflexiona sobre “l’art de cuinar i de menjar”, amb recomanacions per a l’hora de comprar peix i marisc i sobre com preparar-los abans de cuinar-los.

Ens va explicar algunes tècniques de cocció pel peix:  en oli (d’oliva, és clar), en líquid (escalfat, bullit), amb cassoles, al vapor (per concentració o papilotes), a la sal... Confitat pel bacallà.

Totes les receptes tenen el seus comentaris a banda, tot establint un diàleg amb el lector/ cuiner, tal i com acostuma a fer al seu dit taller de cuina.
 
 
En el torn de preguntes es va notar el caràcter pràctic de la conferenciant, ja que a qüestions concretes hi va donar les respostes demanades sobre temps de cocció, estris, temperatures, ingredients, etcètera.
 
 
Esgotat el nostre temps ens acomiadàrem fins a la propera sessió del mes d’Abril, mentre alguns dels assistents aprofitaren per adquirir el llibre esmentat a preu d’oferta i recollir la dedicatòria de la seva autora.

Facebook