Espècies a la cuina

17 05 2016 20 web 347x266 A càrrec de LLORENÇ TEIXÉ, herbolari,
gerent de Manantial de Salud.
                                                                                              

 


NOTA:  Activitat ja realitzada, pendent de ressenya.

 

 

Espècies 550x827

Les espècies són parts de plantes aromàtiques de sabor fort o també preparacions fetes a partir de barreges d'aquestes plantes.

Són utilitzades d'antuvi en la cuina com a conservador, condiment o colorant.

Tanmateix han estat emprades en medicina.

En èpoques pretèrites el seu cost feia que només estiguessin a l'abast de les classes benestants.

En torn seu es crearen les més importants rutes comercials.

Cal no confondre-les amb altres productes (com les herbes aromàtiques) o additaments (com la sal).

 

Per parlar-nos d'elles tindrem el privilegi de tornar a comptar entre nosaltres amb en LLORENÇ TEIXÉ, herbolari, gerent de Manantial de Salud (veure les seves intervencions anteriors a Golferichs ‒Plantes aperitives, plantes digestives‒ o al Centre Comarcal Lleidatà ‒Fitoteràpia i sistema respiratori‒).

 

A Manantial de Salud és una qüestió que tractant de dues maneres:  espècies a granel (n'hem comptat fins a una seixantena) o condiments en pot (més d'una dotzena d'elaboracions).

 

Les nostres XXI JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA ens duran fins a la data del cinquantenari de la fundació del Club (7/03/1969) i volem commemorar-ho com cal, al llarg de tot el curs. Per això hem volgut començar amb un ponent del més alt nivell i, a més, s'obsequiarà a tots els assistents amb unitats del producte objecte de la sessió.

Una novetat extraordinària ‒i ho farem en totes les xerrades del curs, d'Octubre de 2018 a Juny de 2019‒:  sortejarem entre els presents un àpat per a dues persones en el contrastat Restaurant La Gavina, ubicat des de fa vint-i-cinc anys al Palau de Mar.

 

La cosa està clara, enguany hem de venir cada mes a Golferichs:  temàtiques variades exposades per especialistes de primera línia, obsequi de producte relacionat amb la sessió i certesa de que algú s'endurà un premi atractiu. Veniu a celebrar amb nosaltres el cinquantenari del Club!

 

 

Lloc:     Sala d'Actes del Centre Cívic CASA GOLFERICHS
            Gran Via de les Corts Catalanes, 491 (xamfrà c/ Viladomat)

Data:    dimarts, 16 d'Octubre de 2018

Hora:    18:30 hores

 

ENTRADA LLIURE. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada 15 minuts abans de l'inici de la conferència. Recollida per ordre d'arribada.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook