Preparem el Nadal amb l'Àvia Remei

C.C.Ll. 10 11 2015 18 347x260

A càrrec de REMEI RIBAS, l'"ÀVIA REMEI".
Conferència duta a terme al Centre Comarcal Lleidatà.                             Ja us ho havíem avisat, no fou una xerrada gastronòmica com les altres, fou molt especial. Havia de ser-ho, tractant-se de la nostra presentació davant de l'auditori del Centre Comarcal Lleidatà, reputada entitat que recentment ens ha acollit i ens ha facilitat tenir-hi la nostra seu social. Per saber-ne més, podeu donar un cop d'ull a l'article Nova seu social.

C.C.Ll. 10 11 2015 03 550x412

 

I per tal de tenir una estrena com cal, vàrem aconseguir ‒una vegada més‒ la compareixença de la nostra col·laboradora, de la nostra Sòcia d'Honor (en tant que Gourmet Barcelonina de l'Any 2012), de la nostra amiga REMEI RIBAS, popularment coneguda com l'”ÀVIA REMEI” i que les darreres temporades té presència setmanal al programa Divendres de TV3 en qualitat de tertuliana de la sèrie La Riera. Li agraïm d'allò més que volgués accedir a la nostra petició, ja que les circumstàncies personals fan que actualment ja no es prodigui com abans.


Ella s'auto-denomina com una senzilla “mestressa de casa”. El cert és que ha venut més llibres que qualsevol altre autor de llibres gastronòmics i que les seves conferències acaben sent ‒gràcies a la seva capacitat comunicadora‒ un amè diàleg amb el públic assistent.

I aquesta vegada no va ser menys.

Només cal donar un cop d'ull a l'aspecte de la sala per copsar el seu poder de convocatòria (fins i tot vàrem haver d'anar a buscar seients addicionals). I un detall significatiu:  va comparèixer un equip d'informatius de Barcelona Televisió (BTV) per tal de documentar l'activitat i emetre-la a l'espai Notícies 73.

C.C.Ll. 10 11 2015 13 550x412C.C.Ll. 10 11 2015 01 550x412

L'acte va ser introduït pel senyor PERE RUBIES, membre de la Junta de Govern del Centre Comarcal Lleidatà, i per l'ORIOL ALTISENCH, el nostre vicepresident in pectore. Tenim feta la promesa als amics del Centre Comarcal Lleidatà de programar xerrades escollides d'entre aquelles que més èxit hagin obtingut a Golferichs en els darrers anys i no es podia trobar cap altra que millorés la que en aquesta ocasió proposàrem.

C.C.Ll. 10 11 2015 14 550x412


Pel que fa al desenvolupament de l'acte... què voleu que us diguem?


L'ÀVIA REMEI va començar cenyint-se a l'enunciat i anava explicant com preparar una escudella com cal (que si el pollastre havia de ser bo ‒per cert, doneu-hi un cop d'ull a La Fira Avícola del Prat, la Fira del pollastre Pota Blava. Identitat, tradició i gastronomia‒, que si l'olla, grossa, etc.); però ben aviat va anar saltant d'un tema a un altre, interactuant amb els presents, farcint l'espai dels seus trucs i recomanacions (com evitar que es talli l'all-i-oli, per exemple)... és a dir, el que tots volíem i esperàvem!


Per acabar-ho d'adobar ‒i per cortesia de l'autora‒ es va sortejar entre els assistents un exemplar del seu llibre Els millors plats de l'Àvia Remei. Trucs i recomanacions, que li fou dedicat a l'afortunat. Tanmateix algú altre va aprofitar la possibilitat d'adquirir obres de la ponent a través de la venda directa, amb preu avantatjós i amb dret a dedicatòria.

 

A la finalització de l'acte, en efusiu senyal d'agraïment i tot festejant el nostre encontre, el Club de la Bona Taula va oferir un pica-pica. Les imatges parlen per si mateixes.

C.C.Ll. 10 11 2015 24 550x412C.C.Ll. 10 11 2015 26 550x412C.C.Ll. 10 11 2015 30 275x367C.C.Ll. 10 11 2015 29 275x367

 

 

 

 

Per cert, que el vi fou per compte i gentilesa de dos reputats cellers de la Denominació d'Origen Costers del Segre (la qual feia ben poc havíem tingut amb nosaltres a Golferichs).

 

 

Us fem avinents les seves fitxes:

 

 

- Castell del Remei, de Penelles ‒a la subzona Urgell‒. Els seus orígens es remunten al 1780 i per la seva trajectòria i situació es pot considerar una mostra perfecta del celler tipus “château” més tradicional i autèntic.

Ens oferiren el seu Oda 2011, un vi negre (merlot, cabernet sauvignon, ull de llebre i garnatxa), amb criança en roure (americà i francès) (12 mesos) i un mínim de 6 mesos més en ampolla.
Aquesta és la seva nota de tast:  “Color picota de capa alta amb reflexos vius del mateix color. Llàgrimes acolorides i denses. Aromes d'intensitat alta. Records de la criança en bóta: cedre, balsàmics i d'encens. En airejar-lo apareixen les notes de fruites negres en melmelada: pruna i nabius, a més dels fumats i dels torrefactes. Després notes minerals i de cacau en pols. L'entrada en boca és dolça i voluptuosa. En el pas per boca apareixen primer els tanins molt madurs i integrats, i a continuació l'acidesa que li aporta frescor i n'allarga la permanència. La persistència és molt llarga i plaent, amb records agradables de caramel de moca i de figues confitades.”

Celler C.C.Ll. 1 440x525Celler C.C.Ll. 2 660x467

- Lagravera, d'Alfarràs ‒a la subzona Segrià‒. Després d'anys de treballar amb els paràmetres de la producció ecològica certificada, aquest celler ha fet un pas més enllà i ara ha obtingut el reconeixement d'haver implantat les pràctiques de la biodinàmica. I tenen l'orgull de fer néixer el vi de les pedres.

Per l'ocasió ens brindaren l'Ónra 2011 negre, un cupatge de garnatxa negra, merlot i cabernet sauvignon envellit 12 mesos en bótes noves i de torrats lleugers/mitjos.
Aquí teniu la corresponent nota de tast:  “Color roig picota d'elevada intensitat. A copa aturada, el vi es mostra molt mineral. Els pebres blancs i negres es presenten acompanyats de nabius madurs i golosos. L'aportació de la criança en fusta noble es matisa amb el clau i mentol. En airejar, s'expressen sincers els balsàmics fosos entre les fruites vermelles més fresques. Entrada potent en boca, on els tanins es mostren rodons i ens retorna una onada fresca de fruits negres del bosc que es rematen en un final de boca llarg, mineral, on la sensació de fidel astringència del taní es casa amb l'agradable acidesa.”

 

Tot plegat va conformar una jornada arrodonida, una fita per recordar. Gràcies ÀVIA REMEI, gràcies amiga per compartir amb nosaltres una estona en aquells dies tan  difícils per a tu. I gràcies a tots els assistents per haver omplert la sala i per haver-nos omplert de satisfacció veient la vostra resposta a la nostra primera convocatòria. Festa grossa al Centre Comarcal Lleidatà! Continuarem!

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook