Salses a la cuina

13 05 2008 0 347x261

A càrrec de Ma. LUISA ARACIL DE CÓRDOBA.                                                                  Ma. LUISA ARACIL DE CÓRDOBA, cuinera, professora del Centre Culinari de Gallina Blanca, sortida de la segona promoció (igual que la mateixa Carme Ruscalleda) de l'Escola de Restauració Gran Sol, d’Arenys de Mar.

 

Novament ens va sorprendre l’èxit d’assistència de públic, en el tancament de les X JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA, fins el punt que vàrem fer una mica curt tant de programes com d’obsequis (que tan amablement ens va portar la conferenciant). N’hi havia molts socis, així com també altres persones prou interessades en la temàtica que tractàvem, i tothom valorant l’alt nivell assolit en les nostres xerrades gastronòmiques.

 

La senyora ARACIL ens va fer un xic d’història sobre els orígens (el “garum”, s. VII a.c. a Roma, encara que ja tenim indicis de l’antiga Grècia) i evolució de les salses a la cuina:  va començar per a amagar sabors poc desitjables del menjar mal conservat i ha acabat sent un realç pels ingredients principals de molts plats.

Va detallar els diversos tipus de salses, classificades segons fossin calentes o fredes, o bé per l’ingredient bàsic (làctics, amb fondos, d’ou, amb fruites o vegetals). Ens recomanà força que experimentéssim, sense por a equivocar-nos, i que a partir de les bases conegudes anéssim afegint tot allò que trobéssim de grat.

13 05 2008 1 1100x827

A continuació repassà algunes salses conegudes avui i que es venen aplicant a les variades gastronomies internacionals. La globalització també ens ha arribat en aquest aspecte.

Capítol apart a l’exposició van merèixer els fondos, que acostumen a ser el secret, el toc personal, dels grans cuiners, i que necessiten hores (i de vegades fins i tot alguns dies) de cocció.

La darrera part va ser dedicada, com és natural, a presentar-nos las salses que Gallina Blanca posa a la nostra disposició, afegint-hi alguns consells pràctics.

 

Com no podia ser d’altra manera en una conferència del nostre CLUB, algunes persones vàrem posar a prova els coneixements de la senyora ARACIL amb preguntes del tot adients sobre el món de les salses. Val a dir que ella va demostrar la seva mestria amb respostes entenedores per a tots.

 

Una vegada més, vàrem marxar cap a casa amb la sensació d’haver aprofitat el vespre.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook