Taller gastronòmic: el pernil ibèric

Pernil 0 347x247 El taller més esperat.                                                                                                                 

 


NOTA:  Activitat ja realitzada, pendent de crònica.

 

La nostra trajectòria pel que fa a tallers gastronòmics ha estat certament erràtica, tant pel que fa a la seva inexistent periodicitat com per la diversitat d'indrets on s'han dut a terme. Queda clar que, a falta d'una seu pròpia del Club amb l'espai adient, hem hagut d'anar aprofitant les oportunitats que se'ns han anat presentant.

Pernil 1 550x367

 

I si hi ha un taller que teníem pendent, que ens venia molt de gust de poder programar, era aquest del pernil ibèric. I ves per on que ho hem aconseguit aquest curs, precisament el curs del cinquantenari, com si els fats s'hi haguessin posat d'acord per afavorir-nos.

Haurem trigat cinc anys en passar de la (magnífica) teoria ‒vegeu La cultura del pernil ibèric‒ a la pràctica, amb un pas intermedi quan vàrem anar al Jamón Experience el 2016. En aquesta ocasió ‒encara que també podrem plantejar qualsevol dubte teòric sobre la raça, l'ecosistema, l'alimentació o el procés d'elaboració‒ incidirem en un moment força important pel resultat final:  el tall.


Distingirem les parts d'un pernil (canya, maça, contra-maça i punta) i, alhora que practiquem la tècnica del tall, ens fixarem en allò que demostra que un pernil és un autèntic pernil ibèric:  el seu color, la brillantor...

Tot seguit farem un tast com cal, on valorarem aspectes com l'aroma, el sabor, la salabror, la persistència en boca o la textura. Aquesta esperada degustació serà maridada amb un bon vi. És ben probable que allò que haurà començat sent un taller, acabi sent un berenar-sopar... ja ens coneixem!

A Gaudir interior 550x412
Bé, ja us hem anunciat el què i el com. Hores d'ara tenim per confirmar qui serà l'especialista que ens dirigeixi el taller, però us en garantim la seva expertesa perquè sí que coneixem la seva procedència.


Toca ara parlar d'on es farà.

Es farà en el restaurant A Gaudir*, un experimentat restaurant d'inspiració portuguesa i cuina de mercat, que per a l'ocasió ens cedeix els seus còmodes salons.

Establírem relació amb el restaurant A Gaudir fa uns mesos a través d'un vell amic del Club i ja han col·laborat enguany en la tómbola de l'Acte d'investidura del Gourmet Barceloní del 2018.

I pel segon trimestre del curs ja hi tenim preparada una altra proposta que confiem sigui també del vostre grat.


Així doncs, ja només queda dir-vos el quan:  serà el dimarts, 4 de Desembre, a les 19 hores.

 

 

INSCRIPCIÓ

El preu és de 25 euros per a soci, 27 euros per a cònjuge i 30 euros per a no soci.

L'import s’haurà d’ingressar com a més tard el divendres, 30 de Novembre, a qualsevol oficina de CaixaBank, a favor del Club de la Bona Taula, número ES95 2100 3203 2722 0049 6182. Feu constar el vostre nom.

 

 

 

* C/ Aragó, 111 (entre els carrers de Calàbria i Viladomat).
   Telèfon:  93 226 25 77
   Metro:  Rocafort (L1).
   Bus núms. 109 ‒ H10 ‒ V9.
   Aparcament:  Amores (c/ Aragó, 78-80 ‒just davant‒).

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook