Maridatge de la D.O. Ribeiro amb salaons i fumats

Rebost i Celler 347x275

Tercera visita, tercera proposta.                                                                                                  Continuem el nostre idil·li amb Rebost i Celler. Ha estat la tercera visita que li fem, després dels dos maridatges precedents (el d'ibèrics i el de formatges).

Salaons i fumats 04 550x412Salaons i fumats 05b 660x286

 

La proposta, un maridatge una mica menys habitual:  el de salaons i fumats amb un vi molt escaient, el de la D.O. Ribeiro.

 

Potser l'insòlit de l'oferta va fer que l'assistència fos menys nombrosa que en les anteriors ocasions, però us assegurem que cap dels presents es va penedir, ans al contrari.

 

El Ribeiro es situa al sud de Galícia, entre les valls dels rius de la província d'Ourense

És un cultiu tradicional, documentat de fa més de 1.000 anys.

La creació del seu consell regulador, que dóna pas a la denominació d'origen, fou l'any 1932, sent de les primeres a constituir-se.

 


A taula vàrem tenir l'excel·lent Mais de Cunqueiro, un vi blanc elegant, saborós i fresc. Es tracta d'un vi que reflexa perfectament el terrer i la tradició, amb una verema seleccionada i manual i de vinificació tradicional, a partir de les varietats autòctones torrontés (principalment), albariño i godello.


Va maridar perfectament amb les menges preparades per l'equip de Rebost i Celler, que enumerem tot seguit (amb el risc de deixar-nos-en alguna):  salmó fumat (en carpaccio i en tascó), carpaccio de bacallà, anxoves, seitons, moixama, arengada fumada i pebrots del piquillo farcits de tonyina. Un festí!

 

A les acaballes li vàrem donar una sorpresa a l'amic ANÍBAL (ell ja ens ha donat unes quantes a nosaltres), se li va fer entrega d'un diploma acreditatiu de la seva col·laboració en les XV Jornades sobre temes de Gastronomia i Hostaleria amb aquest reeixit cicle de maridatges.

Salaons i fumats 16 1100x825

I ja us podem anunciar que, de cara a la propera temporada, continuarem gaudint de les seves atencions, però amb un gir, amb una nova proposta:  farem vetllades gastronòmiques temàtiques de Zones d'Espanya (comarques, províncies, regions o comunitats), que inclouran menges i begudes típiques de l'àrea protagonista.

Seguiu atents els nostres programes trimestrals i l'Agenda de la nostra pàgina web.

Facebook