Festa de la verema

Festa verema 0 347x232

Sortida tècnica-cultural:  ENTRE VINYES I CELLERS.                                                  Fruit del nostre pacte amb els déus, la vintena d’assistents a aquesta sortida tècnica-cultural del Club de la Bona Taula vàrem gaudir d’una jornada amb un temps esplèndid.

La puntual arribada a Mas Vilella fou cordialment acollida pel Sr. JANÉ VENTURA i el seu fill GERARD, l’enòleg de la casa, que ens mostraren aquesta històrica masia, farcida de racons d’allò més interessant.

Festa verema 1 1100x805

Tot seguit vàrem refer-nos amb un generós esmorzar a base de coca enramada i tant vi com volguérem, que la família JANÉ VENTURA ens tenia preparat al primer pis de la mateixa masia.

Parlem-ne del vi:  Negre selecció. 12 vinyes és el nou vi de la casa, fet a base de varietats autòctones (40% ull de llebre, 20% cabernet sauvignon, 20% merlot, 10% syrah i un altre 10% de la recuperada sumoll, que li dóna un punt de frescor), arrelat a la terra, amb producció pròpia d’aquesta mateixa finca i de l’altre que tenen a Montmell (Finca Els Camps), així com d’altres productors propers que també controlen... en total les dotze vinyes que li donen nom.

Festa verema 2 550x400Festa verema 3 550x367

En acabat d’esmorzar vàrem poder passejar entre les vinyes de cabernet sauvignon a punt per veremar (i fer com els ocellets:  “picotejar” algun gra de raïm), així com presenciar com ja anaven veremant les que ja havien arribat al punt.

 

L’entrada del raïm al celler ens va permetre gaudir de l’espectacle de la tria manual dels grans a la taula de selecció i seguir el procés de vinificació; tot això, és clar, amb les acurades explicacions dels nostres amfitrions.

 

Ens hi haguéssim passat hores i hores, però el dia avançava i ens esperaven a dinar. Ho vàrem fer en un molt correcte restaurant de l’eixample modern de Llorenç del Penedès (Can Quildo). El vi va ser obsequiat generosament pels senyors de JANÉ VENTURA que també ens honoraren amb la seva presència a taula.

 

Amb la panxa plena ens quedava la darrera activitat del dia:  ens varen mostrar i explicar tots els processos de les instal·lacions que JANÉ VENTURA té, des de fa ja tres generacions, a El Vendrell. Va haver-hi degustació de cava brut nature amb pastís i no van ser pocs els socis que aprofitaren l’avinentesa per comprar productes a preu de celler.

 

Desprès d’una ràpida tornada a Barcelona, ens acomiadàrem amb el desig de poder repetir tan grates experiències ben aviat.

Facebook