La Pedrera

La Pedrera 347x230

Sortida cultural per Barcelona:  LA PEDRERA.                                               Acostumem a començar parlant del temps, però és que ja ens fa vergonya:  magnífic una vegada més (i van...), sembla que tenim un tracte de favor per part de qui correspongui.


Els assistents disposaren -i aprofitaren d'allò més- del text editat de l'audioguia que es lloga als visitants, com a deferència preparada per part del Club.

La Pedrera 06 550x733

 

La visita arrenca per les golfes, l'anomenat Espai Gaudí, on en un espai inicialment pensat com a safaretjos i que als anys '50 es dividí en 13 apartaments, es troba instal·lada una didàctica exposició permanent sobre el geni visionari d'ANTONI GAUDÍ:  solucions imaginatives, càlculs trigonomètrics avançats al seu temps, estructures arquitectòniques innovadores... tot un repàs a la vida i obra d'aquest geni universal (i no és un tòpic).

La Pedrera 03 360x270La Pedrera 07 360x270La Pedrera 08 360x270

 

 

 

 

La segona etapa és la pujada al Terrat.

Els presents s'escamparen per arreu, gaudint de les meravelles creades per GAUDÍ amb aquestes formes i volums per donar solució a elements necessaris de l'edifici (xemeneies, sortides d'escala, dipòsits d'aigua), i tanmateix de les vistes de la ciutat tot girant 360 graus.

La Pedrera 19 550x733

A continuació una davallada fins el quart pis ens mena al Pis de la Pedrera, un pis condicionat a la manera de com es vivia als inicis del segle passat per part de la burgesia, una lliçó d'història i de sociologia. Poguérem contemplar les diverses estances amb mobiliari de l'època i, el que és més significatiu, la distribució dels diferents àmbits de la vivenda:  els hàbitats del servei, les cambres dels senyors, la sala de jocs dels infants, etcètera.

La Pedrera 25 360x270La Pedrera 26 360x270La Pedrera 36 360x270

 

 

Tot plegat esquitxat amb un munt de particularitats valuoses:  tiradors, poms i agafadors dissenyats pel propi GAUDÍ, el paviment hidràulic (pels seus motius marins), el mobiliari, portes esculpides a cop de gúbia, la forja dels balcons, els treballs de guix als sostres, la pintura decorativa i així fins a l'últim detall.

 

 

 

La Pedrera 02 330x440La Pedrera 43 330x440

 

 

Tant l'entrada com la sortida serveixen per poder admirar ambdós celoberts.

 

 

 

 

Ara, quan passem per davant d'aquest xamfrà de l'Eixample, de ben segur que ens el mirarem d'una altra manera, valorant el que és i el que hi conté.

 

 

 

I un cop complida la vessant cultural de la jornada honoràrem el nom del Club anant a dinar a una molt bona taula:  a només una cantonada hi varem trobar el reputat restaurant-marisqueria O'Nabo de Lugo.


Com diuen que recordar és viure dues vegades, recordem ara i aquí el menú que ens serviren:

- a mode d'entrant:  llagostins frescos, xanguet, vieira a la gallega i gambot a la planxa.

- de segon plat varem poder triar entre lluç i entrecot.

- les postres:  tarta de Santiago, gelats, sorbets...

- i tot acompanyat de “vinho turbio” (o de Rioja negre).

- més cafès.

El servei va estar a l'alçada en correcció i eficiència. Felicitacions!


Circumstàncies adverses personals diverses varen provocar l'absència d'alguns habituals entre nosaltres, cosa que lamentem. Això, però, no va ser cap impediment a l'hora de palesar el bon ambient a les taules, com es pot intuir per la següent galeria d'imatges.

La Pedrera 44 800x600

Srs. SORIA, Srs. ROVIRA, GERARD MANI, ANNA PERALTA, ROSA ROSSELLÓ i FRANCESC SOLÉ.

La Pedrera 45 800x600

Srs. CARDEÑOSA, MARIA MORELLÀ i PERE HERNÁNDEZ, CARMEN CARAVACA, Ma.DOLORS REYES.

La Pedrera 46 800x600

ÀNGELS ORTEGA, REMEI RIBAS (l'"ÀVIA REMEI") i el seu espòs NARCÍS, JORDI TOMÀS, Ma.PILAR MUNS, AGUSTINA SAURAS, ADELAIDA MARQUÉS.

La Pedrera 47 800x600

MONTSERRAT ALBERT, Srs. ROCA, MARIA DURAN, ASUNCIÓN RUZAFA, SUSY GALLEGO, CARMEN ARIS, MERCEDES GONZÁLEZ.

La Pedrera 48 800x600

MARÍA LUISA PUJOL, ANTONI CASTELL, ISAURA FERNÁNDEZ, MONTSERRAT CORTÉS, MARIA MARTÍNES.

 

A l'hora dels comiats era freqüent la interpel·lació sobre les ja previstes futures activitats del Club. Es nota que les coses que es fan de gust surten bé i donen ganes de repetir.

Afegiment:
 
Any i mig després d'haver-se realitzat aquesta activitat (i publicat la seva crònica), una amable col·laboradora ens ha fet arribar aquest excepcional enllaç, mitjançant el qual podem tornar a visitar (virtualment, això sí) tantes vegades com vulguem aquesta singular obra mestra de GAUDÍ.

 

 

 

 

Afegiment:

Any i mig després d'haver-se realitzat aquesta activitat (i d'haver-se publicat la seva crònica), una amable col·laboradora ens ha fet arribar aquest excepcional enllaç, mitjançant el qual podem tornar a visitar (virtualment, això sí) tantes vegades com vulguem aquesta singular obra mestra de GAUDÍ.

Facebook