Can Ramonet

Can Ramonet 0 347x260 Cicle de dinars:  restaurants barcelonins.                                                                      

 


A manera d'epíleg d'aquest 2019 commemoratiu ‒i emmarcat en el nostre cicle de dinars dedicat a Restaurants barcelonins‒ anàrem a un altre estimat clàssic de la nostra ciutat:  Can Ramonet.

Can Ramonet 1 550x412


Can Ramonet fins i tot fou objecte de menció ‒en tant que establiment emblemàtic‒ en el nostre itinerari pel patrimoni gastronòmic de La Barceloneta (9 de Novembre de 2013, dissabte), quan acabàrem dinant a Can Solé. Així doncs, finalment es va programar un dinar al barri mariner de Barcelona (La Gavina a banda), sense cap altra excusa.

Can Ramonet és un restaurant de tota la vida, ple de bon menjar i alegria contagiosa. L'actual etapa s'inicià l'any 1956, quan el Ramon i la Ramona (poc després de casar-se) varen obrir una petita casa de menjars en un edifici que data del 1753 (un dels primers construïts al barri), que inicialment va ser un celler i posteriorment una petita taverna de pescadors. Actualment continua a mans de la mateixa família i amb els mateixos valors dels avis: una bona cuina casolana i una rebuda familiar per a tots els que hi entrem. El restaurant mira el passat, però viu el present... tradició i modernitat van de la mà. Can Ramonet manté el seu caràcter proper i els sabors de sempre, propis dels ingredients del mar i dels productes frescos, de qualitat i de proximitat.


Vàrem tenir reservat en exclusiva el saló Les Forques, molt acollidor, malgrat la pega de la limitació d'espai (màxim 25 places), cosa que va deixar fora d'aquesta activitat uns quants amics... ho teníem avisat.

Can Ramonet 18 550x412

Can Ramonet 23 550x412

Havíem seleccionat el seu Menú Sant Miquel (patró del barri, per cert):

- còctel de benvinguda a manera d'aperitiu

- pica-pica:

  · patates braves Can Ramonet

  · pa de pagès torrat amb tomàquet

  · musclos del Delta de l'Ebre a la marinera

  · croquetes casolanes de pernil ibèric

  · sardines a la brasa amb all i julivert

- arròs negre de sípia i pèsols

- tiramisú de la casa

- vi Mas Tarroné (D.O. Terra Alta)

- aigües i cafè o infusions


És de justícia destacar la expertesa i eficàcia del servei, amatent en tot moment i resolutiu de les incidències que es pogueren presentar.

 

Bé, com a mínim aquesta darrera proposta ens haurà deixat un bon record.

 

 

* C/ de La Maquinista, 17.
   Telèfon (per qualsevol incidència):  93 319 30 64.
   Metro:  Barceloneta (L4).
   Bus núms. 47 ‒ 59 ‒ D20 ‒ V13 ‒ V15 ‒ V19.
   Aparcament:  BAMSA Barceloneta (c/ Baluard, 27).

Facebook