Sopar de les Senyores 2019

S.S. 2019 55 347x260 Tradicional -i enguany especial- homenatge a les nostres sòcies i simpatitzants
en la diada de Santa Àgata.
 

 


Ho havíem pronosticat:  “El Sopar de les Senyores d'enguany serà, ho augurem ‒i tenim motius per fer-ho‒, una fita en les celebracions del Curs del Cinquantenari.”

I fou excepcional.
Excepcional:  que és superior al terme mitjà (diccionari de l'I.E.C., 2a. accepció).
I fou “superior al terme mitjà” per diverses causes que anirem referint.

 

Per començar, el calendari va propiciar que Santa Àgata s'escaigué en dimarts, dia prou adient segons la nostra conveniència. Segurament això va ajudar al fet que l'assistència fregà la seixantena de persones, xifra “superior a la mitjana” dels anys precedents. Certament, les sòcies estaven totes convidades; però fos pel motiu que fos (salut, horari, imprevistos), no totes vingueren i el percentatge d'assistents convidades només estigué al voltant del 50%.


Vista l'agradable experiència de l'any passat ‒ja ho anunciàvem llavors‒, repetírem l'acte als salons de l'hotel Rivoli Rambla*, concretament al seu 128 Rambla Restaurant, que ens garantí la qualitat de les menges i un servei acurat. Després hi tornem sobre aquest tema.

Tinguérem una copa de cava a manera de benvinguda, una estona propícia per les salutacions i els retrobaments. Foren moments molt plaents... que el Secretari anava “destorbant” en demanar confirmació d'assistència al ja relativament proper Sopar del Cinquantenari, el qual ‒dit sia de pas‒ es presenta realment espectacular.

S.S. 2019 12 360x270S.S. 2019 16 360x270S.S. 2019 17 360x270S.S. 2019 09 360x270S.S. 2019 11 360x270S.S. 2019 13 360x270S.S. 2019 10 360x270


Asseguts a taula, l'aspecte de la sala feia goig, ben repleta, com ens agrada.


Sembla ser que aquesta vegada l'organització l'encertà amb la distribució dels comensals per taules i va satisfer les afinitats creuades de tothom. Tot ajuda al bon esdevenir de l'acte.

 

Passem a detallar-vos el menú que ens oferiren:

- pica-pica a taula:

  · pa de coca amb tomàquet

  · pernil ibèric

  · cabdells amb anxoves

  · seitons a l'andalusa

  · gambes a la planxa

  · croquetes casolanes

- suprema de corball amb salsa de safrà

- tiramisú

- celler:

  · vi blanc o negre de la D.O. Penedès

  · cava brut

- aigües minerals, cafès i infusions


Volem fer-vos notar que el plat principal fou el corball salvatge, un dels peixos millor valorats d'avui en dia, gràcies a la seva aportació nutricional i al seu fantàstic sabor. La presentació d'aquest peix blanc en salsa de safrà no ens decebé.

Fou un menú també “superior a la mitjana”.

 

Havent sopat aparegué la primera de les sorpreses anunciades. El regal per a totes les senyores presents, encara que esperat, mai deixa de colpir les protagonistes de la vetllada. Vàrem voler assegurar l'encert i vàrem repetir amb les orquídies. Vistes les reaccions i les mostres d'agraïment rebudes, tenim clar que no ens vàrem equivocar.

S.S. 2019 31 550x412S.S. 2019 50 550x412

La cloenda fou conèixer l'alcaldessa del Cinquantenari. Hem escrit “conèixer” i no “escollir” (com acostumem a fer, per insaculació), perquè aquest any ens vàrem confabular per nomenar Na MARIA MORELLÀ, la benvolguda MARIONA, com a degana de les sòcies del Club i que és una persona estimada per tothom, com es feu evident escoltant els aplaudiments i observant les expressions dels presents. Ella fou la més sorpresa i no pogué amagar ‒tampoc calia‒ la seva complaença.

També ella és una alcaldessa “superior a la mitjana” (amb tot el respecte per a les seves predecessores, que consti).

 

El Sopar de les Senyores 2019 serà recordat per molt de temps per tots els qui vàrem gaudir-lo.

 

 

* La Rambla, 128 (una mica més avall dels carrers Santa Anna i Canuda).
   Telèfon (per qualsevol incidència): 93 481 76 64.
   Metro:  Catalunya (L1, L3 i L6).
   Bus núms. 59 ‒ 91 ‒ V13 (i tots els que passen per Pl. Catalunya).
   Aparcaments:  Pl. Catalunya, 22 (Saba) i Pl. Bonsuccés, 7 (Nubu).

Facebook