Sopar de les Senyores 2012

S.S. 2012 23 347x280

Mantenim la tradició d'homenatjar les nostres sòcies i simpatitzants.             
Bé, com a bona dona, Santa Àgata no para quieta i aquest any se'ns presenta en diumenge. El Club, però, ho celebrarà com l'any passat:  el dijous anterior, 2 de Febrer (que, ves per on, s'esdevé que és una altra data relacionada amb les dones:  la Candelera).
 
El que sí que canvia és el lloc de celebració. L'hotel on havíem anat a sopar els darrers anys ha tancat el seu servei de restaurant, per la qual cosa hem hagut de buscar-ne un altre. Ara bé, es demostra una vegada més que les situacions crítiques (ens assabentàrem del tancament pocs dies abans d'enllestir el nostre programa trimestral) ens ofereixen noves oportunitats. Estem convençuts que hem fet una molt bona troballa.
 
El cap de cuina del restaurant AB Viladomat, en DANIEL SAUQUET, és un cuiner emergent amb una imaginativa oferta culinària. El menú serà seleccionat pels experts del nostre Club d'entre tots els plats que se'ns proposin. No dubteu que en gaudirem tots plegats.
 
I no s'ha d'oblidar que hi haurà un obsequi per a totes les Senyores i, sobretot, que d'entre les quals serà escollida l'alcaldessa de la nit.Bé, com a bona dona, Santa Àgata no para quieta i aquest any se'ns va presentar en diumenge. El Club, però, ho va celebrar com l'any passat:  el dijous anterior, que ha estat el 2 de Febrer (que, ves per on, s'esdevingué una altra data relacionada amb les dones:  la Candelera).


Abans de continuar amb la ressenya de l'acte és de justícia fer esment del detall tingut per la nostra Tresorera -i ànima d'aquesta jornada-, na MARIA MARTÍNES, que va rebre les assistentes amb una candela beneïda a la Catedral per a totes i cada una d'elles.


Els dies de fred (diuen que siberià) viscuts i, fins i tot, l'amenaça de nevada, no feren enrere la nombrosa colla d'amics inscrits prèviament i a l'hora convinguda ens anàrem ajuntant en torn d'unes taules on fou servit el còctel de benvinguda. 

Fetes les oportunes salutacions, retrobaments i també noves coneixences, cadascú s'assegué a la taula ja assignada. A continuació podeu veure una petita galeria fotogràfica (recordeu que el reportatge complet és al nostre facebook).

S.S. 2012 71 270x202S.S. 2012 05 270x202S.S. 2012 07 270x202S.S. 2012 09 270x202

Com és el nostre costum, totes les Senyores foren obsequiades amb un simpàtic detall, que en aquesta ocasió fou una miniatura de jardí zen, que diu que allibera la ment de l'estrès, de les pressions i de la confusió. Si és així, ja va bé; i si no, resulta ser un element decoratiu original. A més, també reberen uns bombons.

 

Toca ara confirmar el que ja ens imaginàvem:  les menges elaborades pel cap de cuina del restaurant de l'hotel AB Viladomat, en DANIEL SAUQUET, varen estar a un altíssim nivell. Sense cap mena de dubte va ser mereixedor del diploma que el Club li va entregar pocs dies després.


Recordem-les:

- de primer:  “bomba” d'amanida russa amb salmó fumat i llagostins.

- de segon:  lluç rostit amb “ratatouille” de verdures i suc de cloïsses.

- i per a postres:  piràmide de xocolata amb xarrup de gerds.

S.S. 2012 28 550x640

 

 

 

I abans dels cafès es procedí a l'elecció per sorteig de la nostra alcaldessa d'enguany.

 

L'”afortunada” fou la nostra amiga ROSA FERRER CLARASÓ, que rebé la banda de mans de la seva predecessora na CARMEN CARAVACA i un diploma acreditatiu per part del President del Club, en RAIMON PÉREZ ARDEVINES.

Li desitgem tota la sort i l'encert en l'exercici de la seva sobrevinguda autoritat.

 

 

 

Aquí s'hagués arribat al final de l'acte, si no fos que li teníem una sorpresa preparada a algú molt especial per a la història del nostre Club. En JOAN ROVIRA i CHAMBÓ, President d'Honor, fou objecte d'un sentit i més que merescut homenatge.

 

D'entrada, el nostre Secretari va llegir el següent text:

“En JOAN ROVIRA i CHAMBÓ ha estat President del Club durant el període més llarg de manera ininterrompuda (2003-2011). Fins i tot malgrat ell mateix, doncs ja feia un cert temps que anava buscant qui el succeís i l'esperat relleu no es va produir fins a la Junta General Ordinària de l'estiu passat.

La seva arribada al Club, allà pels anys vuitanta, i sobre tot a partir de quan va deixar les seves responsabilitats professionals com a directiu de Gas Natural SDG, va representar un gran impuls pel que fa a les activitats que es desenvolupaven fins llavors. Perquè en ROVIRA és, dit d'una manera entenedora, un home d'idees i d'empenta.

Fou ell un dels principals promotors de les Jornades sobre temes de Gastronomia i Hostaleria de què encara ara gaudim. I, durant molt de temps, el responsable exclusiu d'organitzar totes les xerrades que s'hi feien.

Dèiem que és un home d'idees, un agitador cultural. Doncs bé, a tall d'exemple –no és factible ser exhaustius– en direm algunes:

– La commemoració del 40è Aniversari del Club, amb l'homenatge personalitzat als quatre socis fundadors que encara tenim amb
  nosaltres.

– L'homenatge sorpresa al seu predecessor en el càrrec i amic, l'estimat i enyorat SANTI IMBERNÓN, aprofitant (com ara) el Sopar de les
  Senyores.

– D'un comentari seu a l'entrevista publicada a la revista municipal varen sorgir els dinars de Cuines del Món.

Darrerament s'han recuperat activitats entranyables, com ara el Sopar de les Senyores (d'homenatge a les nostres sòcies i simpatitzants), o de ben sentides, com és la Missa de Difunts (en record d'aquells que ens han precedit).

I no hem d'oblidar un fet que ja està tenint importància avui dia, però que encara en tindrà més en l'esdevenir del Club:  la creació d'una pàgina web pròpia i d'una adreça de correu electrònic institucional.

Però si tot això –i molt més– es pot anar referint, hi ha quelcom gairebé impossible d'explicar amb paraules. Es tracta del seu tarannà. En JOAN ROVIRA és positiu, engrescador, fins i tot podríem dir que ens “enreda” perquè tirem endavant els diversos projectes. Ell sempre hi és amb el gest o la paraula oportuns perquè portem a bon terme aquella gestió o aquell contacte que desembocaran una vegada més en una de les grates activitats del Club.

Capítol a part mereix la seva vessant com a relacions públiques. La seva excel·lent presència i la seva insuperable correcció en les maneres, han fet que el Club hagi estat representat extraordinàriament allà on ha calgut. Aprofitem per demanar-li que continuï fent-nos aquest servei impagable.

Ara bé, tot i que insistim en el fet de que és un home d'idees, n'hi ha una que no se li ha acudit a ell:  aquesta, la del seu merescudíssim homenatge. Aquesta ha estat una sorpresa donada a un home que abans ja n'ha donat unes quantes als altres.

Salut!”

 

Tot seguit es va procedir a l'entrega de la placa commemorativa corresponent i d'una exclusiva corbata amb l'insígnia del Club en lloc preferent.

S.S. 2012 39 550x412S.S. 2012 51 550x412

A més se li va lliurar un exemplar únic del llibre enquadernat amb els textos de gairebé tots els articles continguts fins el moment a la pàgina web del Club, precedits per un pròleg que és el text ja transcrit. Cal fer esment que l'edició d'un llibre amb l'història i les activitats del Club fou un dels desitjos sempre manifestats pel Senyor ROVIRA. Ara, gràcies a les noves tecnologies, el pot tenir a les seves mans.

S.S. 2012 63 1100x825

Amb un improvisat i emotiu discurs d'agraïment, en JOAN ROVIRA va evidenciar una vegada més la seva capacitat de comunicació i d'empatia.

El seu goig en aquests moments ens va omplir de satisfacció a tots:  als seus familiars (hi eren presents la seva esposa, ROSA, i dos del seus fills, entre d'altres) i amics (tota la resta, és clar).

 

Només ens queda guardar tan agradable vetllada en el record i felicitar novament els protagonistes de la nit:  na ROSA FERRER CLARASÓ i en JOAN ROVIRA i CHAMBÓ. Que per molts anys puguem seguir gaudint-ne.

Facebook