II Jornades sobre temes de Gastronomia i Hostaleria
|
Relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant el curs 1999-2000. |
Aquesta és una relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant les II JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA, realitzades el curs 1999-2000.
S'acompanya amb unes fotografies il·lustratives dels diversos moments.
1a. Sessió: 5/10/1999
ELS PEIXOS DE LA MEDITERRÀNEA
A càrrec de VICENÇ CABRÉ BRUGULAT, Catedràtic de Ciències Naturals de l'Institut del Baix Penedès, i de JOAN SALVÓ, gerent del Restaurant Xaloquell.
2a. Sessió: 19/10/1999
LA CARN
A càrrec de JOSEP DOLCET LLAVERIA, director de l'Escola d'Oficis de la Carn, i de RAMON MORA VENTURA, veterinari oficial del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.
3a. Sessió: 2/11/1999
LES ESPÈCIES A LA CUINA
A càrrec de JOSEP GARCÍA FORTUNY, erudit, president del Casal de Cuiners i vice-president de la Federación de Asociaciones de Cocineros y Reposteros de España.
4a. Sessió: 16/11/1999
L'AIGUA MINERAL I ELS SUCS DE FRUITA
A càrrec de XAVIER COLLADO MONTANER, director de Cuentas Nacionales del Grup Vichy Catalán; de JOSEP Ma. JUAN CREIX, director de la planta de Caldes de Malavella; de MARIA LLUÏSA LOZANO, relacions públiques del Grup; de MIQUEL ÀNGEL URBAN GARCÍA, director de Qualitat; de PERE CASANOVAS BRUJATS, director de l'Hotel Balneari de Vichy Catalán; i d'ANTONI GIRAMÉ COSTA, director de la planta de Font d'Or.
5a. Sessió: 29/11/1999
EL CAVA
A càrrec de JOAN MANEL VENDRELL, enòleg; d'ANTÒNIA CASTELLS, relacions públiques; i de JAUME ARMENGOL, director comercial. Tots ells de Caves Masia Vallformosa.
6a. Sessió: 14/12/1999
PEIX I MARISC A LA TAULA DE NADAL
A càrrec de JOSEP MESTRE, xef i propietari dels Restaurants Peixerot (a Vilanova i la Geltrú i a Barcelona), i de JOSEP Ma. SÀNCHEZ CAPELLADES, gerent de CASERCO i del Restaurant La Rueda, a Cubelles.
7a. Sessió: 11/01/2000
EL PERNIL
A càrrec de JORDI-JOAN ALSINA CANUDAS, mestre artesà xarcuter i propietari de La Cansaladeria.
8a. Sessió: 24/01/2000
XATONADA POPULAR
A càrrec de BENET JANÈ PALAU, alcalde de El Vendrell i President del Consell Comarcal del Baix Penedès; de PERE MARTÍ BARGALLÓ, regidor de Turisme de El Vendrell; de MARIA ROIG ARTIGAS; de JOSEP Ma. ROSÉS CASTRO, del Patronat Municipal de Turisme de l'Ajuntament de Sitges; de MIQUEL ALCOVER, director d'APLITEC; de JOSEP A.BLANCO ABAD, alcalde de Sant Pere de Ribes; de JOAN PARETA PAPIOL, president del Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès; i dels presidents dels Gremis d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, del Baix Penedès, de l'Alt Penedès i de Sitges.
9a. Sessió: 8/02/2000
PRODUCTES LÀCTICS
A càrrec de SÒNIA AGUILERA, de Health Marketing, i de CARMEN ÀVILA, del Servei d'Atenció al Consumidor de Danone,S.A.
10a. Sessió: 22/02/2000
EL FORN A LA CUINA
A càrrec de JOSEP ORIOLA GROS, gerent d'Olmar,S.A., i de Ma.TERESA CERDÀ ULLAR, delegada de Barcelona Gas Natural Serveis.
11a. Sessió: 7/03/2000
LA CUINA MEDIEVAL: LA CUINA CATALANA MÉS ANTIGA
A càrrec de JOSEP LLADONOSA GIRÓ, cap de cuina del Restaurant 7 portes i autor de llibres gastronòmics. Creu de Sant Jordi (l'any 2003).
12a. Sessió: 21/03/2000
L'OLI, LA ROSTADA POPULAR
A càrrec de JOAQUIM RÀFOLS ROVIROSA, president de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Llorenç del Penedès.
13a. Sessió: 4/04/2000
LA XOCOLATA I LA MONA DE PASQUA
A càrrec d'ANTONI ESCRIBÀ SERRA, mestre pastisser i autor d'un llibre sobre la història de la Mona de Pasqua.
14a. Sessió: 25/04/2000
EL PA NOSTRE DE CADA DIA
A càrrec d'ANDREU LLARGUÉS CLAVEROL, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, i de Ma.DEL CARME PIFARRÉ GENÉ, secretària general del dit Gremi.
15a. Sessió: 2/05/2000
EL VI
A càrrec d'IGNASI TORRALBA, propietari del Restaurant Amaya i expert sommelier.
16a. Sessió: 8/05/2000
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a la deu de Font d'Or, a prop de Sant Hilari Sacalm, atesos pel seu director de planta, el Sr. ANTONI GIRAMÉ COSTA.
Visita a la planta d'embotellament de Vichy Catalán a Caldes de Malavella, amb el guiatge del seu enginyer-director, el Sr. JOSEP Ma. JUAN CREIX.
Visita a l'Hotel Balneari, en el restaurant del qual es va gaudir d'un excel·lent menú, i on actualment llueix la placa lliurada pel Club en senyal d'agraïment.
17a. Sessió: 16/05/2000
ASTROLOGIA I GASTRONOMIA
A càrrec d'HELENA TEIXIDOR VIDAL, astròloga.
18a. Sessió: 30/05/2000
LA PASTA ALIMENTOSA
A càrrec d'ISIDRE VAQUÉ VILA, director de fàbrica de Productes i Pastes Alimentoses Gallo.
19a. Sessió: 6/06/2000
NOUS PRODUCTES DE XARCUTERIA
A càrrec de JOSEP DOLCET LLAVERIA, director de l'Escola d'Oficis de la Carn, i de Ma.TERESA MORA VENTURA, doctora veterinària.
20a. Sessió: 20/06/2000
EL ROMESCO
A càrrec de XAVIER PUEYO, professor de l'Escola d'Hostaleria de Cambrils; d'EMILI MATEU MORELLÓ, president delegat del Patronat Municipal de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona; de MONTSERRAT PASCUAL TOMASA, directora gerent del mateix Patronat; i de JOSEP CONDE, xef del Restaurant El Fortí de la Reina.
21a. Sessió: 17/07/2000
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a les instal·lacions del Celler Cooperatiu de Llorenç del Penedès, de la mà del seu president, En JOAQUIM RÀFOLS ROVIROSA.