VI Jornades sobre temes de Gastronomia i Hostaleria
|
Relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant el curs 2003-2004. |
Aquesta és una relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant les VI JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA, realitzades el curs 2003-2004.
S'acompanya amb unes fotografies il·lustratives dels diversos moments.
1a. Sessió: 2/10/2003
LA CUINA CATALANA TRADICIONAL
A càrrec de JOSEP LLADONOSA GIRO, cap de cuina del Restaurant 7 portes i autor de llibres gastronòmics. Creu de Sant Jordi (l'any 2003).
2a. Sessió: 21/10/2003
LA MÚSICA EN EL CINEMA
A càrrec de MANUEL NARANJO TEIXIDÓ, professor d'Història de la Cultura a la Universitat de Barcelona.
3a. Sessió: 30/10/2003
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Un tomb per la Tarraco romana. Visita coordinada per MONTSERRAT PASCUAL, gerent del Patronat Municipal de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Tarragona.
Dinar a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb visita de les instal·lacions de la mà del seu director, En FRANCESC PAPIÓ AZNAR.
4a. Sessió: 18/11/2003
LA CUINA DE VILANOVA, DE BARCELONA I D'AVUI
A càrrec de PERE TÀPIES, cantant, escriptor de gastronomia i col·laborador a ràdio i televisió, Gourmet Barceloní de l'Any 2003; de JOSEP Ma. SÁNCHEZ, enginyer; i de JOSEP Ma. SÁNCHEZ CAPELLADES, gerent de CASERCO.
5a. Sessió: 25/11/2003
LA CUINA DE EL VENDRELL: EL MOLL, EL PASTÍS DE GARROFA, L'OLI NOVELL I LES FAVETES
A càrrec de BALTASAR JULIÀ VIDAL, del Restaurant Molí de Cal Tof i president del grup Cuines del Vendrell; de VÍCTOR CARBONELL, del Restaurant Casa Victor (de Coma-ruga) i de JOSEP LLAGOSTERA, del Restaurant Cal Pep Arturu, tanmateix integrants del dit grup; i de PERE PIJOAN, propietari del Celler Avgvstvs Forvm.
6a. Sessió: 27/11/2003
MISSA DE DIFUNTS
En record de tots els socis i simpatitzants del Club que ja no hi són amb nosaltres. Celebrada a l'església de Sant Maria del Pi.
7a. Sessió: 2/12/2003
LA PASTISSERIA PER LES FESTES ASSENYALADES
A càrrec de TOMÀS ORTEGA, director de l'Escola de Pastisseria del Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona.
8a. Sessió: 11/12/2003
SOPAR DE NADAL PEL SOCI
9a. Sessió: 13/01/2004
ELS OLIS VEGETALS PER LA CUINA. OLI D'OLIVA
A càrrec de Ma.TERESA MORA VENTURA, doctora veterinària, i de NÚRIA BALAGUÉ, economista, Departament de Marketing d'Olis Borges Pont.
10a. Sessió: 18/01/2004
XATONADA POPULAR
11a. Sessió: 27/01/2004
LA SOJA, OLIS I SALSES PER LA CUINA
A càrrec de JOAN ROVIRA CHAMBÓ, president del Club de la Bona Taula.
12 a. Sessió: 10/02/2004
LA CUINA DE LA LLAR. APARELLS, ACCESSORIS I DISSENY DELS MOBLES DE CUINA
A càrrec d'ANNA PETIT, d'ESTER COLLADO, de LAURA JULBE i d'ANNA GARCÍA, expertes en la matèria.
13a. Sessió: 24/02/2004
LA CUINA D'UN RESTAURANT. APARELLS, DISPOSICIÓ I DISSENY. COMBUSTIBLE. TARIFES. CÀTERING
A càrrec d'ANSELMO SEGOVIA, d'Artículos Domésticos Industriales (ADISA), de XAVIER ESPIÑA, de Gas Natural, i de JOSEP Ma. SÁNCHEZ CAPELLADES, gerent de CASERCO.
14a. Sessió: 9/03/2004
RESTAURANTS DE BARCELONA
A càrrec de JOSEP Ma. TORRES, de JORDI VILARROIG, ambdós del Gremi de Restauració de Barcelona; de MIREIA CARBÓ, cuinera i escriptora gastronòmica; i d'ISABEL MONSÓ, de Viena Edicions.
15a. Sessió: 18/03/2004
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visites a la Cambra Arrossera d'Amposta i a una fàbrica de cartró.
Dinar típic.
Visita al Museu de les aus migratòries.
16a. Sessió: 23/03/2004
EL BACALLÀ. PROCEDÈNCIA. RESTAURANTS AMB VARIADA CARTA DE BACALLÀ
A càrrec de JAUME RÀFOLS i de CRISTINA ROMERO, restauradors experts en aquest tema.
17a. Sessió: 1/04/2004
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a la fàbrica La Piara, de Manlleu.
Havent dinat, visita al Museu de Vic.
18a. Sessió: 20/04/2004
CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ A LA CUINA
A càrrec de tècnics de la casa Roca.
19a. Sessió: 23/04/2004
SANT JORDI
Exposició i venda de llibres de gastronomia en una paradeta muntada al carrer, davant del Centre Cívic Golferichs.
20a. Sessió: 29/04/2004
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a Montserrat: la Basílica i el Museu.
Visita a la fàbrica de xocolata d'ENRIC ROVIRA a Castellbell i el Vilar.
21a. Sessió: 4/05/2004
ELS PEIXOS DEL MAR CATALÀ
A càrrec de LOURDES PORTA, DOMÈNEC LLORIS i SERGI MESEGUER, tècnics de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, i de FRANCESC NOGUERON, President de l'Institut de la Setmana del Mar de Vilanova i la Geltrú.
22a. Sessió: 17/05/2004
JUNTA DIRECTIVA
Elecció del Gourmet Barceloní de l'Any 2004, que va recaure en la persona de MARGARITA PUIG, crítica gastronòmica de La Vanguardia i escriptora.
23a. Sessió: 18/05/2004
EL PA. LES GALETES
A càrrec d'un representant de la Junta Directiva del Gremi de Flequers de Barcelona, i de SALVADOR TRIAS i BALLELL, de la reputada fàbrica gironina de galetes Trias (Nèts de Joaquim Trias, S.A.), respectivament.
24a. Sessió: 1/06/2004
EL FRED A LA CUINA. LA REFRIGERACIÓ. IDEES BÀSIQUES. CONGELATS PRECUINATS
A càrrec de JORDI CERVERA, enginyer tècnic industrial mecànic de Prielá.
25a. Sessió: 15/06/2004
VINS I CAVES
Presentació d'uns llibres.
26a. Sessió: 29/06/2004
LA CERVESA I LA SEVA HISTÒRIA
27a. Sessió: 29/06/2004
CLOENDA
Acte oficial d'entrega de Diplomes de Mèrit als assistents constants a les VI Jornades.