IV Jornades sobre temes de Gastronomia i Hostaleria
![]() |
Relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant el curs 2001-2002. |
Aquesta és una relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant les IV JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA, realitzades el curs 2001-2002.
S'acompanya amb unes fotografies il·lustratives dels diversos moments.
1a. Sessió: 25/09/2001
VISITA CULTURAL A L'EXPOSICIÓ “ALIMENTS SAGRATS: PA, VI I OLI A LA MEDITERRÀNEA ANTIGA”
Al Saló del Tinell.
Coordinada per JOAN ROVIRA i SANTIAGO IMBERNÓN, presidents del Club.
Berenar posterior en una granja propera per comentar la visita.
2a. Sessió: 9/10/2001
INAUGURACIÓ OFICIAL
Presideix CARME SAN MIGUEL RIUBAL, Regidora de l'Ajuntament de Barcelona.
2a. Sessió: 9/10/2001
DIETÈTICA I SALUT
A càrrec d'ELISA GUERRERO, de l'equip tècnic de Santiveri. Coordinada per Ma.TERESA MORA, doctora veterinària.
3a. Sessió: 30/10/2001
EL POSTRE
A càrrec d'ORIOL BALAGUER, mestre pastisser internacional. Coordinada per ENRIC ROVIRA, pastisser i xocolater.
4a. Sessió: 13/11/2001
ELS HOSTALS, CASES-FONDA DE CATALUNYA
A càrrec de JOSEP Ma. MIQUEL, de Cases-Fonda-ACTLC, i d'ISABEL GONZÁLEZ, de l'Hostal Sant Jordi de Roda de Ter.
5a. Sessió: 27/11/2001
FRUITES I VERDURES
A càrrec d'EDUARD SOLEY, propietari de Fruites Roser, al Mercat de Sant Josep (la Boqueria).
6a. Sessió: 11/12/2001
LA CUINA D'AVIRAM I DE CAÇA PER NADAL
A càrrec de JOSEP CAPDEVILA NOGUÉ, propietari de CADAICO.
7a. Sessió: 18/12/2001
SOPAR DE NADAL PEL SOCI
En el Restaurant Cosmos, propietat del nostre vice-president JOSEP Ma. VELASCO.
Obsequi per les senyores.
8a. Sessió: 15/01/2002
TÉ I INFUSIONS
A càrrec de JORDI CODINA, de Cafés Unic, i de JOSEP ROVIRA, de Sara Lee – Hornimans.
9a. Sessió: 21/01/2002
XATONADA POPULAR
A l'envelat de les Festes de Sant Antoni (Av.Mistral).
A càrrec d'Ajuntaments, Gremis de Restauració i Mestres Xatonaires de Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Vilafranca del Penedès.
10a. Sessió: 12/02/2002
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL: CALÇOTADA
Desplaçament al Restaurant Masia Mas Plà, de Ranxos de Bonany (prop de Valls, a l'Alt Camp) per dinar la típica calçotada.
Pel matí visita al Celler Cooperatiu modernista de Vila-rodona.
Desprès, visita guiada al Reial Monestir de les Santes Creus.
11a. Sessió: 26/02/2002
L'AIGUA
A càrrec de JOSEP Ma. JUAN CREIX i de MIQUEL ÀNGEL URBAN GARCÍA, ambdós tècnics de Vichy Catalán.
12a. Sessió: del 4 al 8/03/2002
ALIMENTARIA
Els associats varen gaudir d'invitació i catàleg per visitar aquest Saló Internacional de l'Alimentació i les Begudes.
13a. Sessió: 12/03/2002
LES ANXOVES DE L'ESCALA
A càrrec de LOURDES BOIX LLONCH, directora del Museu de l'Anxova i la Sal de L'Escala, i de BRIGIT CALLOL, gerent de Casa Bordas.
14a. Sessió: 9/04/2002
LA CUINA MEDITERRÀNEA DE DISSENY I LA CUINA CATALANA
A càrrec de BALTASAR JULIÀ VIDAL i el seu equip de cuina del Restaurant Molí de Cal Tof, d'El Vendrell.
15a. Sessió: 23/04/2002
EL PEIX SENZILL O BLAU
A càrrec de SISCU NOGUERON HUGUET, president de l'Institut de la Setmana del Mar de Vilanova i la Geltrú, pescador i cuiner.
Al pati de Golferichs es va instal·lar una mesa amb llibres de gastronomia de l'Editorial Montagud, aprofitant la Diada de Sant Jordi.
16a. Sessió: 4/05/2002
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a les Bodegues Torres, ubicades a Pacs del Penedès, on el mateix Senyor MIQUEL TORRES RIERA (elegit Gourmet Barceloní l'any 1997) fou l'amfitrió.
17a. Sessió: 7/05/2002
L'ANEC MUT DEL PENEDÈS
A càrrec de JOAN CERCÓ RIMBAU, propietari del Restaurant Sant Jordi “Ca la Katy” , de Sant Martí Sarroca, i de JORDI CERCÓ GALLEGO, xef del mateix restaurant.
18a. Sessió: 21/05/2002
LA CUINA DEL CARGOL
Taula rodona celebrada a la Sala d'Actes del Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona, amb l'intervenció del seu Vicepresident, en JOSEP RIBERA, de LLORENÇ PETRÀS RIBAS (paradista al Mercat de Sant Josep -la Boqueria-), d'ARIADNA SOTERAS FERRER (coordinadora executiva del Grup de Restaurants Soteras), d'ALBERT CALPE (president de la Federació de Colles de l'Aplec del Cargol de Lleida) i de RAFA GIMENA (periodista i gran coneixedor de la cuina i del turisme de Lleida).
19a. Sessió: 30/05/2002
ELECCIÓ DEL GOURMET BARCELONÍ 2002
En la persona d'ENRIC CROUS MILLET, director general del Grup Damm.
20a. Sessió: 4/06/2002
ELS MILLORS VINAGRES
A càrrec d'ADOLF GÓMEZ, sommelier del Grup Soteras.
21a. Sessió: 18/06/2002
CONGELATS
A càrrec de JOSEP CAPDEVILA NOGUÉ, propietari de CADAICO.
22a. Sessió: 18/06/2002
CLOENDA
Acte oficial d'entrega de Diplomes de Mèrit als assistents constants a les IV Jornades. Presència d'autoritats municipals i presidents de les associacions col·laboradores.
23a. Sessió: 11/07/2002
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a una factoria d'anxoves de L'Escala i a monuments i altres indrets de la població, coordinada per BRIGIT CALLOL, de Casa Bordas.
Dinar a un restaurant típic.
Celebració de l'Assemblea General Ordinària.