Gourmet Barceloní del 2018: acte d'investidura

Gourmet 2018 1 347x347 JOAN JOSEP TETAS MARRUGAT, Gourmet Barceloní de l'Any 2018.                       

 


NOTA:  Acte ja realitzat, pendent de crònica.

 

 

Tal i com tenim per tradició de fa anys, l'Acte d'Investidura del Gourmet Barceloní de l'Any tornarà a significar la cloenda del curs (serà el dia 19 de Juny, dimarts). Esdevé l'acte institucional anual de major rellevància del Club.

Gourmet 2018 2 550x537

 

Qui rebrà el nostre reconeixement enguany serà en JOAN JOSEP TETAS MARRUGAT, enòleg, continuador de la nissaga familiar propietària de Pinord, per la seva destacada trajectòria empresarial i pel seu esperit innovador, amor per la terra i passió pel bon vi.

Abans de continuar, deixeu-nos tenir un sentit record pel seu pare, en JOSEP Ma. TETAS VENDRELL (d.e.p.), qui fou nomenat Gourmet Barceloní de l'Any 1990. Certament ja comencem a tenir la nostra pròpia història i és lícit que honorem la memòria dels nostres predecessors, gràcies als quals som on som.

Tornant a aquest 2018, és de justícia palesar que el nomenament es pot fer extensiu a tota la seva família, començant per l'esposa ‒l'inestimable ROSA MARIA (sempre tan amable amb nosaltres)‒ i seguint pels seus tres fills ‒MIREIA, JOSEP Ma. i JOAN‒, tots ells implicats en la gestió diària de les Bodegues Pinord.

 

El Programa començarà a les 21 hores, amb la Salutació i benvinguda, serà la rebuda als assistents en els salons de l'Hotel Avenida Palace (veure les dades al final). Tot seguit ens serà servida una exquisida selecció d'assortiments durant l'Aperitiu. És a dir que, abans de seure a taula, tindrem l'oportunitat de compartir, de conversar, de retrobar-nos, de fer noves coneixences, de fotografiar-nos amb els amics... en definitiva, de socialitzar-nos en un ambient distés.

Mentrestant anirem tastant:

· pa de coca “d'oli” a la brasa amb tomàquet i pernil de gla

· foie sencer a la sal, amb festucs i finger de pa de panses

· tàrtar de salmó sobre blini de formatge parmesà amb crema fresh

· llagostí amb panko i crema de romesco

· croqueta de calamarsó en la seva tinta

Tot això maridat amb el Cava Marrugat Gran Reserva Millésime 2011 i el vi rosat Pinot Noir Diorama 2017 (D.O. Penedès), ambdós de Pinord, a discreció.


Cap a les 22 hores passarem al Salón Terraza per Sopar en agradables taules rodones. Aquest és el menú seleccionat per a la ocasió:

· amanida de llagostins, tàrtar de tomàquet i papaia, condimentada amb llima, llimona i micro vegetals
  l'acompanyarem amb un vi blanc, el Mireia de Pinord 2017 (D.O. Penedès)

· rellom de vedella, risotto de blat i ceps, amb tomàquets rostits en reducció de sàlvia
  el gaudirem amb el clàssic vi negre Chateldon Reserva 2012 (D.O. Penedès) de Pinord

· milfulles de vainilla, cruixent de xocolata i gelat de llimona de Sicília
  que fruirem amb el Moscatell de Pinord i el seu Cava Marrugat Imperial

Tots els vins i caves detallats i els seus maridatges han estat proposats per la bona gent de Pinord.

El celler inclourà també aigües minerals, refrescos, cafès i infusions.

 

En acabat procedirem amb els actes previstos per l'investidura amb el títol de Gourmet Barceloní de l'Any 2018 a JOAN JOSEP TETAS MARRUGAT:

- Lectura de l'acta de la Junta Extraordinària celebrada el 5 d'Abril de 2018 amb motiu de l'elecció.

- Presentació i exposició de mèrits del guardonat.

- Lliurament de la Medalla i Placa d'Honor.

- Parlament del nou Gourmet.

 

El fi de festa serà la tradicional i simpàtica Tómbola, sorteig d'obsequis que ens hauran donat entitats i empreses col·laboradores (val a dir que Pinord sempre hi ha estat present) d'aquest acte.

Aquesta és la relació (provisional) de les empreses i entitats col·laboradores (per ordre alfabètic) d'aquest any. El nostre agraïment més sincer a totes elles.

- A GAUDIR:  àpat per a quatre (4!) persones en aquest experimentat restaurant d'inspiració portuguesa.

- CASA DARÍO:  menú 50 aniversario per a dues persones en aquesta reputada marisqueria.

- CENTRE CÍVIC CASA GOLFERICHS:  a escollir entre un taller cultural o un itinerari.

- COLLVERD:  productes derivats de l'ànec, qualitat gourmet.

- COSSETÀNIA EDICIONS:  llibres (de temàtica gastronòmica) del seu complet catàleg.

- D.O. SANTA CATERINA:  tiquets pels seus celebrats tasts i maridatges de vins i productes de mercat.

- G B FOODS:  lots de productes de la seva coneguda marca GALLINA BLANCA.

- GRAMONA:  ampolles del seu Cava Imperial Gran Reserva 2013.

- HOTEL ALGA (Novara Hotels), de Calella de Palafrugell:  cap de setmana en mitja pensió per a dues persones.

- INSÍGNIES I MEDALLES PUJOL:  manufactures de la seva refinada producció.

- JANÉ VENTURA:  lots del seu Selecció de Vinyes (blanc i negre) més el cava Reserva de la Música d'aquest clàssic celler del Penedès.

- LA PIADINA:  val per a dues persones per degustar aquesta saborosa especialitat italiana.

- OLIS OLIVA (Mercat de Santa Caterina):  lots assortits d'olis, vinagres, sal i altres complements de qualitat gourmet.

- PINORD:  lots Diorama de vins monovarietals, que ens proposen el joc de les aromes.

- RESTAURANT EL TRULL D'EN FRANCESC:  àpat per a dues persones en aquest restaurant de referència a les comarques gironines.

- RESTAURANT LA GAVINA:  menú per a dues persones en aquest contrastat restaurant ubicat al Palau de Mar.

- ROVELLATS:  ampolles del seu cava Brut Nature, mida magnum.

- TORRES:  lots d'ampolles del seu Bellaterra (D.O. Penedès).

Quin goig!

 

Serà la darrera celebració abans de commemorar el cinquantenari del Club. Però tot arribarà, anem a pams, ara el que toca és regalar-nos aquesta vetllada que, no en dubteu, recordarem per sempre.

Hotel Avenida Palace 550x378

 

Podeu fer les vostres reserves des d'ara mateix. Aquí us deixem les dades pràctiques:

- Dimarts, 19 de Juny, a partir de les 21 hores.

- Cal confirmar l'assistència ‒a tot estirar‒ abans del divendres
  anterior (15 de Juny).

- Reserves pels mitjans habituals:  93 531 38 75  ó
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

- Preu per persona:  70 euros.

- Ingrés en el compte que el Club manté a CaixaBank:
  ES95-2100-3203-2722-0049-6182.

  Feu constar el vostre nom.

- Hotel Avenida Palace.   Av. de les Corts Catalanes, 605.
  Telèfon:  93 301 96 00 (per cas d'incidència).

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook