Bodega La Puntual

La Puntual 0 347x224

Cicle de dinars:  restaurants barcelonins.                                                  



L'esperit del modernisme impregnà tots els àmbits de la vida cultural barcelonina al tombant dels segles XIX a XX. Un dels seus màxims exponents fou el polifacètic SANTIAGO RUSIÑOL (1861-1931) ‒per cert, un habitual de Els 4 Gats, restaurant barceloní on hi anàrem l'Abril de 2017‒ i la seva obra més popular és la peça teatral L'auca del senyor Esteve, l'argument de la qual gira al voltant del propietari de La Puntual, una acreditada botiga de vetes i fils.


Ben a prop de la casa natal de RUSIÑOL (al carrer de la Princesa, acabat d'obrir el 1853) es situen tres homenatges. L'un és un monument, un bust en marbre, inaugurat l'any 1935 a l'avinguda de l'Estadi de Montjuïc i ‒des del 2001‒ traslladat a una nova placeta anomenada La Puntual. El segon és el petit Teatre La Puntual, al carrer de l'Allada-Vermell, inaugurat el 2005. I ja des del 2015 s'hi afegeix la Bodega La Puntual.*

La Puntual 1 550x473La Puntual 2 550x367

La Bodega La Puntual ocupa un ampli local (un antic torrador) en un edifici de 1872 incorporat al catàleg del patrimoni arquitectònic barceloní. Els socis provenen de dues nissagues de restauradors de Barcelona, essent un d'ells fill del conegut Estevet del veí El Xampanyet.


Un homenatge al passat industrial i menestral del barri, amb una actualització del concepte “bodega” i de la seva gastronomia tradicional, amb producte de primera qualitat i una cuina d'alta escola. S'ha d'anar-hi!

 

Si bé és recomanable a tothora (obert de 12 a 24 h. i la cuina no tanca) i demanar allò que ens vingui de gust o ens entri pels ulls, nosaltres anirem a dinar i hem acordat el següent menú:

- començarem amb un pica-pica:

  · patates xips (Bonilla a la vista)

  · olives gaspatxes

  · patates braves

  · croquetes de pernil ibèric

  · tàrtar de tonyina amb alvocat i freses

  · pa de coca amb tomàquet

La Puntual 3 360x240La Puntual 4 360x240La Puntual 5 360x240

- de plat principal tindrem un característic bacallà a la barcelonesa

- i per postres la clàssica crema catalana cremada amb carquinyolis

- el celler:  Casa de Luz (verdejo, D.O. Rueda) i Lagar de Aso (D.O.C. Rioja)

- cafè

 

Una immillorable oportunitat per compartir i reviure l'esperit temps pretèrits des d'una perspectiva renovada. Ens trobarem allà el dimecres, 21 de Març, a les 14 hores. El preu és de 33 euros per a soci, 35 euros per a cònjuge i 38 euros per a no soci.

L'inscripció es tancarà el divendres anterior (dia 16) i es formalitzarà mitjançant l'ingrés a qualsevol oficina de “la Caixa”, a favor del Club de la Bona Taula, compte número ES95 2100 3203 2722 0049 6182. Feu constar el vostre nom.

 

 


* C/ Montcada, 22  (El Born).
   Telèfon (per qualsevol incidència):   93 310 35 45.
   Metro:  Jaume I (L4) o Barceloneta (L4).
   Bus núms.  39 ‒ 45 ‒ 51 ‒ 120 ‒ H14 ‒ V15 ‒ V17.
   Aparcaments:  Pl. Comercial, 1 (Born) o Via Laietana, 20 (Princesa).

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook