Boadas, la catedral del còctel

Boadas 0 347x347

A càrrec d'ADAL MÁRQUEZ, bartender en cap a Boadas.                                            NOTA:  Activitat ja realitzada, pendent de ressenya.

 

 

Obrim les nostres XX JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA amb un plat fort. Bé, és una manera de dir, perquè de plats a can Boadas no en serveixen. A Boadas, la cocteleria clàssica de Barcelona, preparen els millors còctels que es poden trobar arreu. I no ho diem nosaltres, sinó que així ho confirmen a Tales of the Cocktail de Nova Orleans, l'esdeveniment més important de cocteleria i destil·lats d'alcohol a nivell mundial, que els considera entre els top ten dels seus spirited awards 2017. No debades se'ls coneix internacionalment com “la catedral del còctel”.


Tindrem amb nosaltres el seu bartender en cap, l'ADAL MÀRQUEZ, a qui anomenen “el Bisbe” (i no és broma), persona que ‒tot i la seva aparent joventut‒ acumula un currículum impressionant... si no, no ocuparia aquest càrrec.


Ens parlarà dels orígens i la història fascinant d'un establiment pioner fundat l'any 1933 per un català arribat de La Havana (Cuba) ‒en MIQUEL BOADAS‒, la filla del qual ‒na MARIA DOLORS‒ el succeí a partir del 1967, comptant amb la complicitat del seu espòs ‒en JOSEP LUIS MARUENDA, qui fou soci del Club des dels nostres inicis‒.

Un establiment que, a dia d'avui i malgrat el seu cèntric emplaçament (c/ Tallers, 1 ‒a tocar de La Rambla‒), conserva encara l'atmosfera fosca i elegant dels temps pretèrits, atès per un equip de barmans impecables i experimentats.

Boadas interior 1100x728

La nòmina de personatges il·lustres que han format part de la seva clientela és inabastable. Només un recull d'anècdotes ompliria més d'una xerrada... alguna ens faran conèixer, segur.

També li hem demanat a l'amic ADAL que ens faci cinc cèntims sobre el tipus de clientela actual i els còctels de més tirada ara mateix. És probable que ens desvetlli la composició d'algun d'ells.


Quan fa només uns mesos que ens va deixar la seva mestressa (l'estimada MARIA DOLORS BOADAS, per qui tindrem un record especial en la Missa de Difunts d'enguany), volem dedicar-li aquesta xerrada a manera d'homenatge.


Boadas és un comerç emblemàtic de Barcelona que ajuda a conformar l'autèntic tarannà de la ciutat. La seva continuïtat està garantida en la persona del gran JERÓNIMO VAQUERO (46 anys a la casa), mestre de les noves generacions.

Us oferim la possibilitat de descobrir un tros d'història barcelonina. Esteu emplaçats!

 

 

Lloc:     Sala d'Actes de GOLFERICHS Centre Cívic
            Gran Via de les Corts Catalanes, 491  (xamfrà c/ Viladomat)

Data:    dimarts, 17 d'Octubre de 2017

Hora:    18:30 hores

 

ENTRADA LLIURE. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada 15 minuts abans de l'inici de la conferència. Recollida per ordre d'arribada.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook