Cap d'Any arreu del Món

Cap dAny arreu del Món 347x230  A càrrec de FÀTIMA AHMED i de FATEMA CHOUDRY, membres
de l'Associació intercultural Diàlegs de dona.                                              

 


Amb la xerrada que tancarà el primer trimestre del curs ‒i per tant l'any‒ hem volgut donar un cop d'ull cosmopolita a un fet que es repeteix cíclicament amb periodicitat anual. Prenent com a excusa la celebració de Cap d'Any, coneixerem com des de molts contextos culturals es celebra el pas de les estacions i concretament el canvi d'any.

No a totes les parts del Món el canvi d'any es produeix a les mateixes dates:  a la Xina arriba el Febrer o el Març, depèn; a l'Índia és entre Octubre i Novembre; a Corea es fixen en la primera lluna de l'any; tanmateix fan a Egipte; els jueus també tenen una data variable, entre Setembre i Octubre... Mentre que a Europa o als Estats Units coincideix amb el solstici d'hivern, als països sud-americans viuen el solstici d'estiu.

Però si hi ha alguna cosa en comú a totes les latituds són les ganes de festa. I, sigui on sigui, les festes sempre ‒sempre‒ tenen en la taula un element central, un punt de reunió de famílies i amics. La gastronomia, tothora present en totes les celebracions, ocupa un lloc preeminent també en els rituals de Cap d'Any arreu del Món.

En les imatges següents, exemples de:  Alemanya i Àustria, Argentina, Benin, Escòcia, Grècia, Holanda, Itàlia, Mèxic, Perú o Xina.

Cap dAny arreu del Món Alemanya i Àustria 215x108Cap dAny arreu del Món Argentina 215x144Cap dAny arreu del Món Benin 215x131Cap dAny arreu del Món Escòcia 215x123Cap dAny arreu del Món Grècia 215x123Cap dAny arreu del Món Holanda 215x169Cap dAny arreu del Món Itàlia 215x123Cap dAny arreu del Món Mèxic 215x109Cap dAny arreu del Món Perú 215x143Cap dAny arreu del Món Xina 215x143

Tindrem amb nosaltres dues components de l'Associació intercultural Diàlegs de dona, un espai d'acollida i socialització per a dones immigrades, que va néixer amb la voluntat de contribuir a la cohesió social del barri ‒la seva seu és al Raval‒ i de la ciutat. Us facilitem la seva pàgina web.

Les nostres noves amigues són na FÀTIMA AHMED, catalana nascuda al Marroc (dinamitzadora de l'entitat) i la seva col·laboradora na FATEMA CHOUDRY, originària de Bangla Desh.


Dos punts del planeta ben distants, dues cultures diferents de la nostra, que ens permetran donar una altra mirada a la celebració del Cap d'Any, que ens connectaran amb altres maneres d'entendre i organitzar el temps. Serà un vespre ben aprofitat, segur!

 

 

Lloc:     Sala d'Actes de GOLFERICHS Centre Cívic
            Gran Via de les Corts Catalanes, 491  (xamfrà c/ Viladomat)

Data:    dimarts, 19 de Desembre de 2017

Hora:    18:30 hores

 

ENTRADA LLIURE. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada 15 minuts abans de l'inici de la conferència. Recollida per ordre d'arribada.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook