Els vins de la D.O. Terra Alta

Terra Alta 0 347x316

A càrrec de JORDI RIUS, sommelier, enòleg, enginyer agrícola
i secretari del Consell Regulador de la D.O. Terra Alta.                                          

Terra Alta 1 550x418


NOTA:  Activitat ja realitzada, pendent de ressenya.

 

 

Coincidència (o no) la D.O. convidada a clausurar les nostres XX JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA ha estat Terra Alta.

Ja ho anunciàvem un any enrere (comproveu-ho aquí) i enguany està en boca de tothom, no debades haurà acollit (del 11 al 15 d'Abril) la 6a. edició del concurs internacional Grenaches du Monde, convertint-se en la capital mundial de la garnatxa, la seva varietat de raïm emblemàtica.

 

La Terra Alta és la zona vinícola més meridional de Catalunya, entre el riu Ebre i les terres del Matarranya. Zona fronterera i mil·lenària on els Templers ja conreaven la vinya al segle XIII.

És un paisatge mediterrani interior, amb vinyes a 500 metres sobre el nivell del mar i que arrelen en terres calcàries.

Produeix uns vins fins i alhora amb força i caràcter.
Terra Alta 2 1100x469

La D.O. Terra Alta acull uns 1.250 viticultors que treballen entorn de 6.000 hectàrees de vinya, amb macabeu, parellada o samsó com a varietats més esteses. Però la autèntica protagonista és la garnatxa (blanca, negra o peluda), de la qual es trobem testimonis datats al segle XVII. Ara mateix, la Terra Alta concentra el 33% de la producció mundial de garnatxa blanca.


El Consell Regulador està integrat pels viticultors i cellers que aposten per la D.O. Terra Alta com a estratègia genèrica d'assegurament de la qualitat, diferenciació i projecció en el mercat. Posant sempre l'accent en la significació del terrer, de les vinyes i de la cultura que la caracteritzen, impulsa el desenvolupament dels seus vins i la posada en valor davant els consumidors. Regulació, control, certificació, serveis tècnics i promoció són els seus eixos d'actuació.


Tindrem amb nosaltres qui millor ens ho podrà explicar tot plegat, el seu secretari, en JORDI RIUS, qui ‒a més‒ és sommelier, enòleg i enginyer agrícola, o sigui que abasta el cicle complet de la vinya i el vi.

 

No us deixeu perdre aquesta oportunitat de conèixer una de les denominacions d'origen històriques de Catalunya... i ‒ja ho sabeu d'ocasions precedents‒ de prendre alguna copeta del seu vi al pati de Golferichs.

 

 

Lloc:     Sala d'Actes del Centre Cívic CASA GOLFERICHS
            Gran Via de les Corts Catalanes, 491  (xamfrà c/ Viladomat)

Data:    dimarts, 12 de Juny de 2018

Hora:    18:30 hores

 

ENTRADA LLIURE. Aforament limitat. Cal recollir l'entrada 15 minuts abans de l'inici de la conferència. Recollida per ordre d'arribada.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook