Cuines del Món: ÍNDIA

Namaste 0 347x288

Tercer cicle trimestral de dinars:  CUINES DEL MÓN.                                          



Poca cosa podem afegir que no s'hagi dit en altres trobades similars a aquesta o, pel que fa al NAMASTE, en l'article publicat per anunciar-vos l'activitat:  l'ambient d'amistat entre nosaltres, la cordialitat de tot el personal del restaurant, la qualitat i exquisidesa de les menges...

Sí que volem incidir en dos aspectes que són remarcables.


D'una banda nosaltres, els assistents. Aquesta ha estat ja la setena escala de la nostra peculiar volta al món gastronòmica i és fàcil de veure com s'ha anat consolidant un grup que troba quelcom més que uns plats (uns bons plats, tot s'ha de dir) a taula, un grup que troba -i de vegades retroba- amics.


L'altre circumstància és que quan fèiem l'article de l'Agenda encara es trobava obert el NAMASTE originari. Ara ja no. Això ho hem corregit canviant el temps verbal a l'article. I no tindria cap més importància si nos fos perquè intuïm que això ha fet que ara sigui tota la família qui porta l'actual NAMASTE, on vàrem gaudir d'un tracte familiar que s'agraeix en aquests temps. En ocasions, fins i tot vàrem poder copsar el seu sentit de l'humor.


I ja que teniu el detall dels plats principals, només ens faltaven les postres: Gulab jamun, una delicadesa dolça que no sabem descriure, però que direm que s'acostuma a servir en les celebracions importants (com ara els casaments). Realment és per fer dentetes als llaminers.

Per arrodonir-ho teníem l'opció del té indi. Segur que més d'un hi tornarà.

 

Aquestes són algunes de les fotografies fetes durant l'activitat.

Índia 01 360x270Índia 05 360x270Índia 04 360x270

Com sempre, teniu el reportatge fotogràfic complet al nostre facebook.

 

 

◊            ◊            ◊

 

 

Ho havíem promès. Ja tenim aquí el Tercer cicle trimestral de dinars:  Cuines del Món, emmarcat en les XV Jornades sobre temes de Gastronomia i Hostaleria. Aquest any “visitarem” tres nous països, ben allunyats entre sí i també prou lluny del nostre. Però no ens avancem al calendari i comencem pel corresponent al primer trimestre:  la Índia.

Namaste 1 550x366

 

La gastronomia índia és molt variada, com a resultat de la diversitat de cultures que han poblat aquell territori al llarg dels segles. Destaca pel seu ús significatiu de les espècies i per una gran varietat de verdures.

 

El NAMASTE és el primer restaurant obert a Barcelona de cuina índia, fa gairebé trenta anys, la qual cosa és ja tota una garantia.

Bé, realment no és al que nosaltres hi anirem, sinó el seu “germà gran” que es trobava al carrer d'Entença (a prop de l'avinguda de Roma). Nosaltres hem escollit concretament aquest segon local per la seva modernitat i capacitat.


Això en quant al local, però el motiu primordial és la seva qualitat. Al NAMASTE podrem tastar la cuina índia més fina, rica i de sabors més autèntics. La seva especialitat és la cuina del nord de la índia, que es distingeix per una utilització més freqüent dels productes làctics i els llegums.

I el seu propietari ens ha fet una oferta impossible de refusar, veieu-la.
 
El primer plat, l'entrant, tindrà una porció individual de cada una d'aquestes menges:
- Papad  (coca torrada de farina molt fina de llenties).
- Chicken tikka  (peces de pollastre enfornat al Tandoor).
- Samosa  (empanada fregida de patata i pèsols amb espècies).
- Onion bhajia  (croquetes de ceba arrebossades).
 
I el segon plat o principal repetirà l'esquema:
- Murg makhani  (pollastre rostit amb salsa de tomàquet i mantega).
- Daal tadka  (dos tipus diferents de llenties fetes a l'estil indi).
- Palak paneer  (formatge fresc casolà amb espinacs).
- Chawal  (arròs blanc basmati).
- Butter naan  (pa de farina blanc amb mantega).
 
Sí, ho heu entès correctament:  tastarem fins a 9 (nou!) viandes índies diferents... tot un luxe pel nostre paladar!
 
Afegirem, com és costum a casa nostra, la beguda (aigua, cervesa, refrescs o vi), les postres (segons recomanació del dia per part del xef) i el cafè.

 


I el seu propietari ens ha fet una oferta impossible de refusar, veieu-la.


El primer plat, l'entrant, tindrà una porció individual de cada una d'aquestes menges:

- Papad  (coca torrada de farina molt fina de llenties).

- Chicken tikka  (peces de pollastre enfornat al Tandoor).

- Samosa  (empanada fregida de patata i pèsols amb espècies).

- Onion bhajia  (croquetes de ceba arrebossades).


I el segon plat o principal repetirà l'esquema:

- Murg makhani  (pollastre rostit amb salsa de tomàquet i mantega).

- Daal tadka  (dos tipus diferents de llenties fetes a l'estil indi).

- Palak paneer  (formatge fresc casolà amb espinacs).

- Chawal  (arròs blanc basmati).

- Butter naan  (pa de farina blanc amb mantega).

Namaste 2 270x202Namaste 3 270x202Namaste 4 270x193Namaste 5 270x202

Sí, ho heu entès correctament:  tastarem fins a 9 (nou!) viandes índies diferents... tot un luxe pel nostre paladar!

Afegirem, com és costum a casa nostra, la beguda (aigua, cervesa, refrescs o vi), les postres (segons recomanació del dia per part del xef) i el cafè.

 

Podeu accedir a més informació mitjançant la seva pròpia pàgina web:   www.restaurantenamaste.com

 

 

 

PROGRAMA


- Ens trobarem directament en el restaurant a les 14 hores del dijous, 22 de Novembre.

- Adreça:  carrer de Villarroel, núm. 70  (xamfrà amb el carrer de la Diputació)*.

- Telèfon (per qualsevol incidència):   93 451 40 27.

- El preu, tot inclòs, és de 26 euros per persona.

- Cal la inscripció prèvia, mitjançant l'ingrés corresponent a qualsevol oficina de “la Caixa”, compte número 2100-3203-27-
  2200496182, amb indicació del vostre nom, com a més tard el divendres anterior, 16 de Novembre.

 

Comptem amb vosaltres per continuar el nostre viatge gastronòmic arreu del Món.

 

 

* Metro:  Urgell (L1).
   Bus núms. 9 - 14 - 50 - 56 - 59.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook