VI Jornades sobre temes de Gastronomia i Hostaleria

VI 00 347x215

Relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant el curs 2003-2004. 



Aquesta és una relació dels actes i activitats que es varen celebrar durant les VI JORNADES SOBRE TEMES DE GASTRONOMIA I HOSTALERIA, realitzades el curs 2003-2004.

S'acompanya amb unes fotografies il·lustratives dels diversos moments.

 

1a. Sessió:  2/10/2003
LA CUINA CATALANA TRADICIONAL
A càrrec de JOSEP LLADONOSA GIRO, cap de cuina del Restaurant 7 portes i autor de llibres gastronòmics. Creu de Sant Jordi (l'any 2003).

 

2a. Sessió:  21/10/2003
LA MÚSICA EN EL CINEMA
A càrrec de MANUEL NARANJO TEIXIDÓ, professor d'Història de la Cultura a la Universitat de Barcelona.

VI 01 1100x655

3a. Sessió:  30/10/2003
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Un tomb per la Tarraco romana. Visita coordinada per MONTSERRAT PASCUAL, gerent del Patronat Municipal de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Tarragona.
Dinar a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb visita de les instal·lacions de la mà del seu director, En FRANCESC PAPIÓ AZNAR.

VI 02 1100x734

4a. Sessió:  18/11/2003
LA CUINA DE VILANOVA, DE BARCELONA I D'AVUI
A càrrec de PERE TÀPIES, cantant, escriptor de gastronomia i col·laborador a ràdio i televisió, Gourmet Barceloní de l'Any 2003; de JOSEP Ma. SÁNCHEZ, enginyer; i de JOSEP Ma. SÁNCHEZ CAPELLADES, gerent de CASERCO.

VI 03 1100x578

5a. Sessió:  25/11/2003
LA CUINA DE EL VENDRELL:  EL MOLL, EL PASTÍS DE GARROFA, L'OLI NOVELL I LES FAVETES
A càrrec de BALTASAR JULIÀ VIDAL, del Restaurant Molí de Cal Tof i president del grup Cuines del Vendrell; de VÍCTOR CARBONELL, del Restaurant Casa Victor (de Coma-ruga) i de JOSEP LLAGOSTERA, del Restaurant Cal Pep Arturu, tanmateix integrants del dit grup; i de PERE PIJOAN, propietari del Celler Avgvstvs Forvm.

 

6a. Sessió:  27/11/2003
MISSA DE DIFUNTS
En record de tots els socis i simpatitzants del Club que ja no hi són amb nosaltres. Celebrada a l'església de Sant Maria del Pi.

VI 04 1100x707

7a. Sessió:  2/12/2003
LA PASTISSERIA PER LES FESTES ASSENYALADES
A càrrec de TOMÀS ORTEGA, director de l'Escola de Pastisseria del Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona.

 

8a. Sessió:  11/12/2003
SOPAR DE NADAL PEL SOCI

 

9a. Sessió:  13/01/2004
ELS OLIS VEGETALS PER LA CUINA. OLI D'OLIVA
A càrrec de Ma.TERESA MORA VENTURA, doctora veterinària, i de NÚRIA BALAGUÉ, economista, Departament de Marketing d'Olis Borges Pont.

 

10a. Sessió:  18/01/2004
XATONADA POPULAR

VI 05 1100x671

11a. Sessió:  27/01/2004
LA SOJA, OLIS I SALSES PER LA CUINA
A càrrec de JOAN ROVIRA CHAMBÓ, president del Club de la Bona Taula.

VI 06 1100x724

12 a. Sessió:  10/02/2004
LA CUINA DE LA LLAR. APARELLS, ACCESSORIS I DISSENY DELS MOBLES DE CUINA
A càrrec d'ANNA PETIT, d'ESTER COLLADO, de LAURA JULBE i d'ANNA GARCÍA, expertes en la matèria.

VI 07 1100x631

13a. Sessió:  24/02/2004
LA CUINA D'UN RESTAURANT. APARELLS, DISPOSICIÓ I DISSENY. COMBUSTIBLE. TARIFES. CÀTERING
A càrrec d'ANSELMO SEGOVIA, d'Artículos Domésticos Industriales (ADISA), de XAVIER ESPIÑA, de Gas Natural, i de JOSEP Ma. SÁNCHEZ CAPELLADES, gerent de CASERCO.

VI 08 1100x615

14a. Sessió:  9/03/2004
RESTAURANTS DE BARCELONA
A càrrec de JOSEP Ma. TORRES, de JORDI VILARROIG, ambdós del Gremi de Restauració de Barcelona; de MIREIA CARBÓ, cuinera i escriptora gastronòmica; i d'ISABEL MONSÓ, de Viena Edicions.

 

15a. Sessió:  18/03/2004
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visites a la Cambra Arrossera d'Amposta i a una fàbrica de cartró.
Dinar típic.
Visita al Museu de les aus migratòries.

VI 09 1100x732

16a. Sessió:  23/03/2004
EL BACALLÀ. PROCEDÈNCIA. RESTAURANTS AMB VARIADA CARTA DE BACALLÀ
A càrrec de JAUME RÀFOLS i de CRISTINA ROMERO, restauradors experts en aquest tema.

 

17a. Sessió:  1/04/2004
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a la fàbrica La Piara, de Manlleu.
Havent dinat, visita al Museu de Vic.

VI 10 1100x732

18a. Sessió:  20/04/2004
CLIMATITZACIÓ I VENTILACIÓ A LA CUINA
A càrrec de tècnics de la casa Roca.

VI 11 1100x617

19a. Sessió:  23/04/2004
SANT JORDI
Exposició i venda de llibres de gastronomia en una paradeta muntada al carrer, davant del Centre Cívic Golferichs.

VI 12 1100x703

20a. Sessió:  29/04/2004
SORTIDA TÈCNICA-CULTURAL
Visita a Montserrat:  la Basílica i el Museu.
Visita a la fàbrica de xocolata d'ENRIC ROVIRA a Castellbell i el Vilar.

VI 13 1100x570

21a. Sessió: 4/05/2004
ELS PEIXOS DEL MAR CATALÀ
A càrrec de LOURDES PORTA, DOMÈNEC LLORIS i SERGI MESEGUER, tècnics de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, i de FRANCESC NOGUERON, President de l'Institut de la Setmana del Mar de Vilanova i la Geltrú.

VI 14 1100x682

22a. Sessió:  17/05/2004
JUNTA DIRECTIVA
Elecció del Gourmet Barceloní de l'Any 2004, que va recaure en la persona de MARGARITA PUIG, crítica gastronòmica de La Vanguardia i escriptora.

VI 15 1100x521

23a. Sessió:  18/05/2004
EL PA. LES GALETES
A càrrec d'un representant de la Junta Directiva del Gremi de Flequers de Barcelona, i de SALVADOR TRIAS i BALLELL, de la reputada fàbrica gironina de galetes Trias (Nèts de Joaquim Trias, S.A.), respectivament.

 

24a. Sessió:  1/06/2004
EL FRED A LA CUINA. LA REFRIGERACIÓ. IDEES BÀSIQUES. CONGELATS PRECUINATS
A càrrec de JORDI CERVERA, enginyer tècnic industrial mecànic de Prielá.

 

25a. Sessió:  15/06/2004
VINS I CAVES
Presentació d'uns llibres.

VI 16 1100x629

26a. Sessió:  29/06/2004
LA CERVESA I LA SEVA HISTÒRIA

VI 17 1004x1100

27a. Sessió:   29/06/2004
CLOENDA
Acte oficial d'entrega de Diplomes de Mèrit als assistents constants a les VI Jornades.

SUBSCRIURE'S A LES NOVETATS

Facebook